Vijesti 16.09.2015.

Unija studenata: Nemamo nikakve veze sa protestima Saveza za promjene niti ćemo izaći na njih

ČITANJE: 1 minuta
unija
Unija studenata Republike Srpske saopštila je da nema nikave veze s protestima koje su najavili mladi iz pojedinih političkih partija.

– Principijelan stav Unije studenata je da se ne odaziva ni na čije pozive na proteste, te da ćemo izlaziti samo na one koje mi organizujemo- poručuju iz ove organizacije.

U Uniji smatraju da studenti imaju dovoljno pameti da sami definišu svoje stavove, te da ne pristaju na inferiornu ulogu u smislu da nekome budu statisti, ma ko to bio.

Kada je riječ o konkretnom povodu za proteste, iz Unije studenata Srpske naglašavaju da svaki građanin može da procijeni koliko su optužbe koje su iznijeli mladi opozicionari tačne.

– Svi gledamo televiziju, ne samo javni servis, već sve koje su nam dostupne posredstvom kablovskih operatera- navodi se u saopštenju Unije studenata Republike Srpske.

Iz Unije studenata Republike Srpske izrazili su žaljenje što mladi iz političkih partija nisu pokrenuli inicijative da se poboljšaju stranački programi i da u njima bude više mjesta za mlade, kao i za obrazovanje.

Unija studenata Srpske planira da se pridruži akcijama koje su pokrenuli studenti beogradskog Univerziteta da se sa televizija “protjeraju šund i nekultura koji su kulminirali u rijaliti programima kojima su preplavljeni udarni termini na brojnim televizijama”.

(Agencije)