Vijesti 03.02.2017.

Univerzitet u Banjaluci dobija biblioteku?

ČITANJE: 1 minuta

Rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga rekao je danas da se intenzivno radi na stvaranju uslova za izgradnju biblioteke koja bi bila u funkciji ovog univerziteta.


“Razgovarali smo i sa ambasadorima pojedinih zemalja koje bi bile zainteresovane da nam pomognu, doniranjem određenog broja knjiga, da bi formiranjem ove biblioteke kreirali i značajan multikulturni centar”, dodao je Mataruga.

On je u izjavi novinarima u Banjaluci naveo da bi se na taj način svi zainteresovani predstavnici ambasada, oslanjajući se na saradnju Univerziteta u Banjaluci sa univerzitetima iz zemalja iz koje dolaze, pomogli osnivanje biblioteke.

“Biblioteka bi u isto vrijeme bila i prostor za multikulturalnu i multijezičku saradnju”, napomenuo je Mataruga.

Osim osnovne primjene da se obezbijedi prostor za knjige, Mataruga kaže da bi to bilo i mjesto za debate, diskusije, promociju kulture, tradicije i jezika naroda susjednih, ali i drugih zemalja.

Mataruga je napomenuo da je ovaj projekat na samom početku, da njegova realizacija zavisi od toga kada će ambasadori prepoznati njegov značaj, te u kom vremenskom intervalu će se obezbijediti dovoljno sredstava za izgradnju zgrade za biblioteku.

(Agencije)