Magazin 02.10.2022.

UOČI SARAJEVSKOG KONCERTA: Stinga počastili baklavom i rakijom, pokazali mu bob stazu

ČITANJE: 2 minute

Mak Muranović iz Art and Tours turističke agencije prethodna dva dana bio je vodič Stingu – svjetskoj muzičkoj zvijezdi koja će danas u Sarajevu održati koncert. Otkrio je koje lokacije je Sting posjetio u glavnom gradu BiH te šta ga je najviše zanimalo.

Muranović je u razgovoru za Klix.ba otkrio kako je Stinga, zajedno sa suprugom Trudie Stajler i pratnjom proveo po starom dijelu grada, Trebeviću, kao i Tunelu spasa.

“Jučer smo se našli u hotelu. Htio je da vidi mnogo toga i htio je da sazna dosta o Sarajevu. Mene je posebno dirnulo to što je naglasio da je imao želju doći ovdje bez obzira na koncert. Proveli smo ga kroz stari dio grada, a posjetio je i zanatlijske radnje gdje je dobio i poklon”, započeo je Mak.

Potom je ispričao i kako je probao baklavu koja ga je oduševila, ali i rakiju.

“Kazao sam mu da proba i rakiju – za dobrodošlicu u grad. Na preporuku je probao krušku te je napravio grimasu, ali se ipak našalio kazavši: ‘Super je, ovo će me dozvati'”, dodao je.

Drugi dan Stingovog boravka u Sarajevu, na njegov zahtjev, vodič ga je odveo na bob stazu te su išli na panoramsko razgledanje.

“Htio je šetati do Pino hotela gdje je došao na doručak dobrodošlice, a jedna od lokacija koja je ostavila utiska na njega i ekipu koja ga je pratila je Tunel spasa. Svi su bili dirnuti. U Tunelu spasa je također dobio poklone te razgovarao s porodicom Kolar koja stoji iza cijele ideje tunela”, ispričao je Muranović.

Mak nam je ispričao i da mu je Sting rekao da je čitao o Sarajevu i da zna da je to grad koji je “preživio mnogo”.

(SB)

Oznake: Sting