Sport 22.09.2020.

UOČI STARTA LIGE BIH: Borac se vratio sa turnira u Zemunu sa dva poraza

ČITANJE: 2 minute

Sa dva poraza košarkaši Borca vratili su se sa turnira u Zemunu.

Tamiš (78:87) i Kolubara (76:93) bili su prejaki za izabranike trenera Marka Šćekića, kojem je najveći problem predstavljao nedostatak povrijeđenog prvog plejmejkera Draška Kneževića. Iako njegov oporavak ide po planu, Šćekić ima problem kako da riješi ključnu poziciju u timu, mada je izvjesno da neće dovoditi zamjenu, piše Glas Srpske.

– Draško se polako oporavlja i sve dobro ide, ali treba još vremena. Krenuo je sa laganim treningom na biciklu, mada još ne smije da trči i tek za dvije sedmice znaćemo koliko će još vremena biti potrebno da bi se u potpunosti oporavio. Za sada nećemo dovoditi zamjenu, iako imamo velikih problema na najbitnijoj poziciji. Generalno, nije lako naći zamjenu jer nemamo budžet da to pokrijemo i jedino ako ispadne nešto veoma povoljno, onda ćemo reagovati, mada za sad nema ništa – istakao je Šćekić.

Pored toga, nije zadovoljan određenim stvarima u igri svog tima tokom dvije utakmice u Zemunu.

– Imali smo slične protivnike koji u svojim redovima imaju dosta iskusnih igrača sa dužim stažom u KLS, što je na kraju presudilo. Imaju mnogo više uigranosti i iskustva, na što nismo mogli da odgovorimo dok smo morali da pokažemo mnogo više energije. Atletski smo bili bolji od obje ekipe, što smo morali da pokažemo kroz trčanje i skokove. Istina je da smo imali više skokova od oba protivnika, ali smo ih morali mnogo više nadskakati te da budemo mnogo bolji u tranziciji. To je ono na čemu moramo da radimo u narednom periodu – naglasio je Šćekić.

Liga BiH planirana je da počne 3. oktobra, a novu provjeru Banjalučani bi trebalo da imaju iduće subote protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu.

– Nastavljamo sa radom i čeka nas meč protiv Mladosti, koja je pokazala dobru formu pobjedama nad Širokim i Kaknjem pa će nam to biti dobar test. Vjerujem da nećemo ponoviti greške iz protekle dvije utakmice – kazao je Šćekić.

(SB/banjaluka.net)