Politika 02.11.2020.

UP RS: Radojičić pobjeđuje, a PUP ulazi u Skupštinu grada

ČITANJE: 1 minuta

Gradski odbor Partije ujedinjenih penzionera ohrabren je podrškom biračkog tijela i uvjeren je da će se najmanje jedan njihov kandidat naći u novom sazivu Skupštine grada Banje Luke.

Iz UP RS navode da je, prema podršci sa terena, PUP RS poslije dugo godina blizu prelaska cenzusa i povratka u Skupštinu čime bi penzioneri u Banjoj Luci konačno imali kredibilnog zastupnika koji bi zastupao interese 40.000 pripadnike ove populacije u Banjoj Luci.

“Iako nas je u Banjoj Luci više od 40.000, PUP RS, nažalost, u aktuelnom sazivu nije bio zastupljen u Skupštini grada, nego je djelovao, indirektno, u saradnji sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata i sadašnjim i, uvjereni smo, i budućim gradonačelnikom Igorom Radojičićem”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor PUP-a još jednom izražava snažnu podršku ponovnoj kandidaturi i, sudeći po raspoloženju među penzionerima u Banjoj Luci, sigurni su da će Radojičić nastaviti da vodi naš grad i u iduće četiri godine.

“Još jednom naglašavamo – Banju Luku moraju voditi pošteni,ozbiljni i obrazovani ljudi a ne avanturisti sa gomilom nerealnih obećanja. Penzioneri ne vjeruju potrošenim političarima koji se predstavljaju kao veliki dušebrižnici našeg grada, a, u stvarnosti, i pored enormnih plata od nekoliko hiljada maraka, neće da plate ni račune za odvoz smeća. Penzioneri ne mogu da vjeruju onima koji pred svake izbore šire ruke više i lažno nam obećavaju besplatan javni prevoz a sami se, dotle, voze u autima od po 100.000 KM. Penzioneri ne vjeruju onima koji se, pred izbore, zalažu za ukidanje “duplih plata”, a u stvarnosti ih i sami primaju”, poručuju iz UP RS.

(Banjaluka.net)