Vijesti 26.09.2022.

UPERIO PUŠKU U ŽENU SA BEBOM U NARUČJU: Prijedorčanin optužen za prijetnje vanbračnoj supruzi

ČITANJE: 2 minute

Prijedorčanin D.J. optužen je da je pijan došao u kuću vanbračke supruge, zaključao vrata i uperio pušku u ženu koja je držala njihovu bebu i zaprijetio joj da će, ako ona ne krene sa djetetom kod njega, ubiti prvo nju, a onda i sebe, pišu Nezavisne.

Žena je iz straha rekla da će poći sa njim, ali je krišom uspjela poslati poruku jednom članu porodice da zove policiju.

Optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a sve se desilo 17. decembra prošle godine oko 20.30 časova, u tom gradu u kući njegove bivše vanbračne supruge.

On je, kako se se navodi u optužnici, pijan sa 1,03 g/kg alkohola u krvi, došao u njenu kuću, kako bi vidio svoje maloljetno dijete, te tražio od žene da ona i dijete krenu sa njim i da žive kod njega.

Kako se dalje navodi, kada je ona to odbila, uzeo njen mobilni telefon i stavio u svoj džep, kako bi joj uskratio mogućnost da nekoga nazov. Potom je izašao iz kuće, ali se brzo se vratio, zaključao kuću, i držeći u ruci pušku takozvani “kratež”.

“Pušku je repetirao i uperio u pravcu oštećene koja je u naručju držala njihovog sina starosti pet i po mjeseci, uz prijetnju da će, ako ona ne krene sa djetetom kod njega, ubiti prvo nju, a onda i sebe”, navodi se u optužnici.

Žena je iz straha rekla da će poći sa njim, te je on iznio pušku i ostavio u vozilo kojim je došao, a žena je iskoristila priliku da putem sakrivenog telefona pošalje poruku jednoj osobi da zove policiju.

Optužnicom mu se stavlja na teret i da je  neovlašteno držao vatreno oružje i to pušku zastava mod 98, te ga osim za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici  terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

(N.S)

Oznake: PU Prijedor