Politika 14.06.2016.

Upitna podrška DNS-a SNSD-u u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Igor Radojičić biće sutra zvanično predložen za kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Na sutrašnjoj sjednici predsjedništva gradskog odbora SNSD-a, očekuje se i dolazak stranačkog šefa Milorada Dodika.

Radojičića je, u unutarstranačkoj nominaciji, podržalo svih 16 rejonskih odbora stranke. Ipak, da će dobiti podršku svih koalcionih partnera, još nije ozvaničeno.

DNS se, izgleda, i dalje premišlja. Da im je mjesto gradonačelnika Banjaluke posebno primamljivo, pokazuje i današnja sjednica Regionalnog odbora stranke. Konačnog dogovora za najveći grad Srpske i dalje nema, a u DNS-u nisu precizirali da li će imati svog kandidata za gradonačelnika, ili će podržati Igora Radojičića.

“I Banjaluka je sastavni dio toga. I znamo da je Banjaluka najvažnija, i tu ćemo imati razgovore sa SNSD-om, ali još uvijek čekamo stav vrha stranke”, rekao je Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a.

SNSD-ovci računaju na podršku koalicionih partnera. Ističu da svi treba da poštuju martovski dogovor o zajedničkom nastupu na izborima. I aktuelni gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović, vjeruje da će sve proći kako su i planirali.

“Naravo da sarađujemo, ako taj koalicioni sporazum bude potpisan. Što se tiče, mislite koalicija, sigurno ćemo zajedno na izbore u Banjaluci”, kaže Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke (SNSD).

I lider DNS-a, Marko Pavić, poručuje da će poštovati dogovor sa koalicionim partnerima. Imaju, kaže, još dvadesetak dana da tačno utvrde kome će koja opština, ali i da će se još jednom sastati, i nakon toga saopštiti konačni stav stranke. Sredinom prošlog mjeseca, SNSD, DNS i SP dogovorili su se o podjeli opština. Još tada su krenule spekulacije da su se dvije stranke posvađale baš oko Banjaluke.

Ni na današnjem sastanku u Ribniku, nije tačno odlučio s kim će na izbore. Oko nekih lokalnih zajednica i dalje se dvoume. Naredni sastanak sa SNSD-om zakazali su u četvrtak, a dogovoru se, kažu, svakako nadaju.

(ATV)