Vijesti 31.10.2016.

Upitna sanacija Tehničke škole u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ministar Dane Malešević, u mahovini Tehničke škole provodio je, kaže, mnogo vremena. Uprkos tome, problem još nije riješen. Na naš poziv da školom prošeta još jednom, nije pristao.

“Ministarstvo nije još, svoj dio, kad je u pitanju adaptacija i izgradnja i sanacija raznih objekata u osnovnom i srednjem obrazovanju u budžet unosilo, budžet se tek pravi, tako da ja ne mogu reći trenutno da li će biti planirana i u kom iznosu sredstva”, rekao je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević.

Ministarstvo je svoj dio posla obavilo, tvrdi ministar. Školu su kandidovali za sredstva stranih donatora, pa stanje u kom se zgrada nalazi nije na savjesti Ministarstva.

“Zašto oni nisu odabrali tamo taj dio objekta koji je u lošijem stanju, pa sanirali taj dio a onaj tamo koji je bio u dobrom stanju ostavili za kasnije, to je ipak problem škole”, rekao je Malešević.

Ovu muku ne muči samo Tehnička škola, priznaje ministar. Sa svim tim problemima je, tvrdi upoznat, a kada će biti riješeni, ne zna se.

Novca za obnovu, kažu nadležni, trenutno nema. I sve dok Tehnička škola ne dođe na red za sanaciju, njeni učenici školske dane provodiće pod krovovima koji prokišnjavaju. A to, čini se, nije ničija briga.

(ATV)