Vijesti 08.02.2016.

Upozorenje Banjalučanima: Stiže jak vjetar i kiša

ČITANJE: 1 minuta
kisa
Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Gradske uprave Banjaluka pozvao je stanovništvo na oprez zbog najavljenog jakog vjetra i obilnije kiše.

Iz ovog odsjeka apeluju da građani ne ostavljaju predmete na balkonima, jer bi usljed vjetra mogli da ugroze bezbjednost prolaznika.

Stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove pozvano je na dodatni oprez i eventualno preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti imovine.

Iz Odsjeka napominju građane da o eventualnom izlivanju bujičnih potoka obavijeste Centar za obavještavanje putem broja telefona 121.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od danas popodne očekuje se jak jugo, a sutra popodne i uveče, te u srijedu u prvom dijelu dana jaki olujni udari vjetra brzine veće od 80 kilometara na čas.

Obilniji pljuskovi očekuju se danas i sutra, ali i u srijedu od rano ujutro do popodne kada će pasti i više od 60 litara po metru kvadratnom. Najviše padavinama očekuje se od jugozapada do juga.

(Banjaluka.rs.ba)