Vijesti 11.12.2016.

Upozorenje građanima: Ne prelazite preko mosta u Priječanima!

ČITANJE: 1 minuta

Svi vi koji prelazite most u Priječanima nemojte to da radite jer nije bezbjedan. Zato je, ponovo, zatvoren! Ipak, ima onih koji upozorenja ne shvataju ozbiljno.

Pojedini mještani kažu da čuju škripu i da nisu sigurni, ali da će nastaviti da prelaze jer na drugu stranu, tako, najbrže stignu.

Iako je rekonstrukcija mosta koštala više od 400 hiljada maraka, inspekcija je utvrdila da posao nije dobro urađen. Ne preciziraju kakav je propust napravljen i još ne znaju ko je kriv, ali dok se problem ne riješi, morali su nešto da preduzmu.

“Sama upotreba u ovakvom stanju je nedopustiva i da, predstavlja opasnost po pješake i učesnike u saobraćaju. Juče sam donio rješenje kojim sam zabranio upotrebu mosta dok se ti nedostaci ne otklone”, kazao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Sada Vode Srpske i Niskogradnja, kao investitor i izvođač radova, prebacuju odgovornost jedni na druge. A mještani samo žele da, bezbjedno, pređu sa jedne na drugu stranu. I to više od dvije godine.

Most je blokiran, a ko je kriv zašto nije bezbjedan, odlučiće sud, kažu u gradskoj upravi. Ipak, ističu važnije je da se što prije dovede u funkciju. Kada i na koji način će to biti, danas nisu moglu da preciziraju.

(ATV)