Sport 19.01.2017.

Uprava Borca: Potpisi danas, plate do 10. februara

ČITANJE: 2 minute

Poslije prozivke i medicinskih testova u prethodna dva dana, fudbaleri Borca danas bi prvi put trebalo da istrče na pomoćni teren i zvanično počnu pohod na šampionsku titulu Republike Srpske i povratak u Premijer ligu.

Iako je snijeg juče u popodnevnim časovima gotovo u potpunosti uklonjen sa još nezavršenog terena sa vještačkom podlogom, ali to, nažalost, nisu jedini problemi sa kojim se susreću Banjalučani.

Igrači sa kojima je usmeno dogovorena saradnja o povratku na Gradski stadion još nisu potpisali ugovore iako su prema najavama čelnika kluba to trebalo da urade još prošle sedmice. Stoga postoji realna opasnost da neko od petorke Bojan Puzigaća, Branko Ojdanić, Siniša Dujaković, Ilija Danilović i Petar Kunić u tom iščekivanju dobije ponudu drugih klubova i odluče da odu na drugu stranu.

Kako saznajemo, prema nekim od fudbalera postoje dugovanja iz perioda kada su nosili “crveno-plavi” dres pa je i svođenje tih računa jedan od uslova za potpise ugovora. Član uprave kluba Vico Zeljković spušta loptu na zemlju i uvjerava da će svi fudbaleri danas potpisati ugovore.

– Oni su naši igrači 100 odsto, sve je dogovoreno i ostaje samo da potpišu. Danas ćemo potpisati ugovor sa većinom njih, a još čekamo da Kunić dobije papire iz Novog Pazara – rekao je Zeljković.

Drugi problem su dugovanja prema igračima i radnoj zajednici. Iako je uprava Borca na rastanku poslije završetka prvog dijela sezone obećala fudbalerima isplatu svih zaostalih dugovanja do kraja 2016. godine, to se nije desilo, a novi rok je 10. februar.

– Ne bježimo od dugova. Mnogo toga smo naslijedili i molim za razumijevanje, ali ćemo tri zaostale plate i januarsku uplatiti do 10. februara – naglasio je Zeljković.

Slična situacija je i sa zaposlenim u klubu, koji potražuju pet mjesečnih zarada.

Pripreme u Trebinju

Trener Borca Vule Trivunović planirao je da cijele pripreme obavi u Banjaluci, ali ukoliko to vremenski uslovi ne dozvole, postoji mogućnost da se ekspedicija “crveno-plavih” na deset dana preseli u Trebinje.

(Glas Srpske)