Sport 01.12.2015.

Uprava Partizana: Ne damo Petra Božića!

ČITANJE: 2 minute

partizan

Petar Božić ostaje na klupi Partizana, poručuje sportski direktor crno-bijelih Dragan Todorić za Informer.

Klub iz Humske nalazi se na dnu tabele ABA lige, a “grobari” za loše rezultate krive trenera Petra Božića, međutim, Todorić ne dijeli njihovo mišljenje.

– Svako ima pravo na svoj stav i na to ne možemo da utičemo. Uvijek sam govorio da trener nije kriv kada igrač promaši slobodna bacanja, ili mu ispadne lopta, ili promaši neke šuteve. Onda to nije do trenera, već do igrača. Kod nas uvijek kada su loši rezultati, a evidentno je da su loši rezultati, svi krive trenera. Ali ja moram da naglasim da Božić ima svu podršku uprave kluba – kazao je Todorić.

Crno-beli su u nedjelju uveče poraženi od Cedevite sa 75:72 nakon što je Anđušić promašio odlučujuća slobodna bacanja. To je treći put ove sezone u Jadranskoj ligi da Partizan gubi meč u samoj završnici.

Partizan je krenuo putem koji vodi u oporavak i to je najbitnije. A da li će na tom putu imati tri pobjede manje ili više, kao da je bitno. Najbitnije je da crno-bijeli saniraju dugove, koji nisu mali, a kada se to desi, onda je poslije lako juriti rezultat.

– Kada smo krenuli u novu sezonu, bili smo svjesni šta nas očekuje i bili smo spremni za to jer je to bio najbolji put. Vjerujem da će nam se u nastavku sezone vratiti ti porazi na jednu loptu. Ne smijemo da dozvolimo da nam se ponavljaju neke greške zbog kojih smo gubili utakmice u završnici. Takođe, moramo da izdržimo i pritiske koji nam dolaze spolja – objasnio je Todorić.

Trener Partizana Petar Božić kaže da je zadovoljan igrom svog tima i pored novog poraza u Zagrebu.

– Igrali smo utakmicu na jednu loptu u gostima protiv veoma jakog protivnika, a njihovo iskustvo i kvalitet su ipak doprinijeli da ta lopta ne bude na našoj strani. Mene kao trenera hrabri da smo takav meč odigrali protiv ekipe koja je maltene već u top 16 Evrolige. Vjerujem da ćemo te utakmice na jednu loptu u narednim slučajevima rješavati u našu korist – istakao je Božić.

Bek Partizana Danilo Anđušić svjestan je da je doprinjeo porazu crno-bijelih u Zagrebu tako što je promašio oba slobodna bacanja u završnici, ali vjeruje da će situacija biti bolja u narednim utakmicama.

– Kao jedan od najiskusnijih igrača preuzeo sam odgovornost. Imali smo šansu da izjednačimo i preokrenemo utakmicu u našu korist, ali nažalost, promašio sam. Ipak, spreman sam da pokušam i sljedeći put kada budemo u sličnoj situaciji. Vjerujem da ću biti uspješniji – kazao je Anđušić.

(Informer)