Vijesti 10.04.2016.

Uprava UKC RS sutra o pravosnažno osuđenom doktoru

ČITANJE: 2 minute
ukc rs
Uprava UKC RS sutra će da odluči šta će sa doktorom Bojanom Gulićem, specijalistom zaposlenim na Klinici za torakalnu hirurgiju. Potvrdio je to direktor KC-a, Mirko Stanetić.

Doktor Gulić, početkom februara, je u Beogradu pravosnažno osuđen na tri godine zatvora i još toliko zabrane obavljanja ljekarskog poziva zbog primanja mita.

“Čini mi se, tamo je rečeno tri godine i da postoji jedan dio koji se odnosi na zabranu obavljanja posla kojim se kolega bavi, ali u Republici Srbiji to se mora prenijeti i na RS. To je stav direktora, stav Uprave i mislim da je logičan. [Da li to onda znači raskid radnog odnosa?] To ćemo iduće sedmice, ali vrlo vjerovatno”, rekao je Mirko Stanetić, direktor UKC Republike Srpske.

Gulić je osuđen, jer je od decembra 2009. godine do marta 2010. godine na Klinici za grudnu hirurgiju VMA u Beogradu, kao ljekar i profesionalno vojno lice, u više navrata tražio i dobijao novac. Od avgusta 2011. radi na Paprikovcu. Uprava se brani da je imao sve uredne papire.

“Znate kako se stranci zapošljavaju u RS, da donesu papire, prođu biroe za odnose sa strancima, a on je sve dozvole uredno pribavio i dobio i državljanstvo RS. Znači svi papiri su bili do tog trenutka čisti jer nije bio pravosnažno osuđen”, naglasio je Stanetić.

Stav Komore doktora medicine RS danas nismo mogli da saznamo. Zato smo čuli šta kažu u Strukovnom sindikatu doktora medicine.

“Za one za koje je dokazano da su povrijedili ljekarsku profesiju i da su osuđeni zbog lošeg rada u ljekarskoj profesiji, Strukovni sindikat ih osuđuje i oni moraju da odgovaraju, odnosno moraju da podijele svoju odgovornost i prihvate za to što su uradili”, kazao je Miodrag Femić, predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine RS.

Doktor Gulić je na godišnjem odmoru, u Srbiji. To je sve što je htio da nam kaže kada smo ga nazvali.

(ATV)