Uprava „Vitaminke“ dala zeleno svjetlo za ponudu „Spletene lipe“

Uprava banjalučkog preduzeća „Vitaminka“ dala je pozitivno mišljenje za ponudu o svih akcija koju je dostavila firma „Spletena lipa“ iz Banjaluke, a koje je prema dostupnim informacijama kćerka firma, odnosno povezano lice „Vitnike“ iz Kozluka.

Uprava „Vitaminke“ je u tom dokumentu, u koji smo imali uvid, navela da privredno društvo „Spletena lipa“ Banjaluka namjerava preduzeti niz mjera i radnji u cilju poboljšanja poslovanja „Vitaminke“, pri tome zadržavajući njenu osnovnu djelatnost. Pored toga, iz Uprave „Vitaminke“ ističu i da „Spletena lipa“ namjerava poboljšati i organizaciono i funkcionalno obavljanje djelatnosti „Vitaminke“, pojednostaviti odlučivanje i obezbijediti konkurentnost na tržištu.

„Politika ‘Vitaminke’ će biti čvrsta orijentacija na kvalitet proizvoda i stvaranje percepcije o proizvodima preduzeća kao tradicionalno dobrim, kvalitetnim i pouzdanim. Obezbijediće se prodor ka novim tržištima i činiti proizvode dostupnim novim potrošačima“, naveli su iz Uprave „Vitaminke“.

Prema njihovim riječima, nije realno očekivati nagli porast profitabilnosti u kraćem roku, zbog činjenice da proizvodnja hrane i piće sama po sebi nije profitabilna, ali je na duži rok postepeni rast svakako moguć.

U svojoj ponudi, „Spletena lipa“ je navela i da neće mijenjati sjedište „Vitaminke“, a da će se broj zaposlenih povećavati u zavisnosti od obima posla. Iz svih tih razloga, Uprava „Vitaminke“ je zaključila da postoje realne mogućnosti ostvarenja planova, ciljeva i namjera iz ponude.

“Spletena lipa” posjeduje 76,6 odsto akcija “Vitaminke”, a za svaku akciju koja je predmet ponude spremna je platiti 0,20 KM.

“Vitinka” je nedavno putem “Spletene lipe” preuzela 76,6 posto akcija “Vitaminke” za šta je platila 5,58 miliona KM. Najveći pojedinačni akcionar na kojeg će se odnositi ponuda je SEE Investments Solutions GMBH koji posjeduje 15,5 odsto akcija, o ostalo su manjinski akcionari koji posjeduju znatno manje udjele.

See Investment Solutions GmbH sa sjedištem u Švajcarskoj, između ostalog, osnivač je brokerske kuće SEE Investments Solutions Sarajevo.

Uprava „Vitaminke“ smatra da cijena koju je „Spletena lipa“ ponudila odgovara realnoj procjeni vrijednosti preduzeća.

„Obzirom da ‘Vitaminka’ konstantno posluje sa gubitkom, te da se u tekućem i narednom periodu očekuju i dalje otežani uslovi poslovanja, a imajući u vidu svu složenost ekonomskih pokazatelja, stagnaciju privrednih aktivnosti, slabljenje kupovne moći stanovništva, smatramo da je ponuđena cijena fer i korektna“, poručili su iz Uprave „Vitaminke“ u dokumentu u koji smo imali uvid.

Inače, „Vitaminka“ Banjaluka je na kraju prošle godine poslovala sa neto gubitkom u iznosu od 2,5 miliona KM, dok je ukupan akumulirani gubitak iznosio 4,8 miliona KM.

 (banjaluka.net)

CRNA GORA OBARA REKORDE: Litije širom zemlje (FOTO/VIDEO)

U gradovima širom Crne Gore večeras se vjerni narod okuplja u litijama. Sudeći po brojnosti, narod Crne Gore večeras obara rekorde u broju okupljenih koji su stali u odbranu pravoslavnih svetinja i poručili da je potrebno povlačenje spornog Zakona o slobodi vjeroipovijesti. U Podgorici se okupio veliki broj vjernika koji uzvikuju “Crna Gora i Srbija – to

NOVI PROJEKAT BANJALUČKOG “DISA”: “Zaboravom” šire krug publike

Članovi “Dis” pozorišta mladih Banjaluka objavili su pjesmu i spot “Zaborav”, koji je dio predstave “Dnevnik nepoznate generacije”. Predstava je autorski projekat u kojem režiju potpisuje Milan Bogdanović, a tekst Aleksandar Vasiljević. “Riječ je o sentimentalnoj i očaravajućoj priči, koja nas potpuno sanjarski vodi kroz svoju radnju i vraća u vrijeme kada je sve izgledalo

TRAŽILI ĐOKIĆEVU SMJENU: Pet poslanika SP-a napustili sjednicu IO

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića. Radi se o petorici poslanika: To su: Goran Selak, Savo Vulić, Risto Marić, Andrea

GRAD TRAŽI ODŠTETU: Omladincima zbog skupa “Pravde za Davida” tužba od 178.445 KM

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa “Pravda za Davida” koji je održan 30. gecembra 2018. godine, te u predloženoj presudi tražio 178.445 KM odštete zbog onemugućavanje proslave Nove godine. Tuženi su omladinci Pavle Knažević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa, za koje gradske vlasti tvrde da je

U toku sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, mogući radikalniji rezovi

Danas u 16 časova u Banjaluci počela je sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, saznaje opcija.net. Sastanak najužeg rukovodstva SP-a odvija se pod okriljem svojevrsne konspiracije, budući da nijedan medij nije obaviješten o njegovom održavanju. Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora, na ovom skupu nije isključen početak raspleta višemjesečnih unutrašnjih talasanja u ovoj partiji, tako da, zbog

VIŠKOVIĆ SA ZATLEROM: RS prva u BiH ispunjava obaveze iz domena evropskih integracija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom opredijeljenost Srpske za evropske integracije, te sagovornika upoznao o Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine, kreiranom u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije. Višković je na sastanku u Banjaluci ponovio da Republika Srpska