Vijesti 19.09.2021.

UPUĆEN DOPIS: Grad traži od Puteva RS obnovu signalizacije, isprala se nakon kiše

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banjaluka traži od Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” da obnovi horizontalnu signalizaciju na saobraćajnicama na Bulevaru srpske vojske i u Ulici Knjaza Miloša koja se nakon kiše isprala, s obzirom na to da je riječ o putevima u nadležnosti tog preduzeća, a ne grada.

Iz Gradske uprave ističu da je i prije dvadesetak dana upućen dopis preduzeću “Putevi Republike Srpske” da se obnovi dotrajala ili loše izvedna saobraćajna signalizacija, ali i druga oštećenja na magistralnim i regionalnim putevima na području grada, u cilju nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja, prenosi Srpskainfo.

Uz pomenute saobraćajnice, takođe, na osnovu prijava građana i redovnim obilaskom terena, utvrđeno je da na putu (lokacije Rebrovac, kružna raskrsnica kod Centruma i dr.), a koji je u nadležnosti “Puteva RS” postoje oštećenja i da na nekim mjestima nedostaje propisana saobraćajna signalizacija.

Grad Banjaluka, sa svojim Odjeljenjem nadležnim za poslove saobraćaja i puteva, kako je i navedeno u dopisu “Putevima” stoji na raspolaganju za obilazak terena kao i dostavljanje svih dodatnih informacija u vezi napred navedenog.

(SB)