Urađeno 67 finansijskih izvještaja: 23 pozitivna, 31 s rezervom i 13 negativnih

nsrs
U revizorskom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za ovu godinu navodi se da je urađeno 67 finansijskih revizija, od kojih su u segmentu finansijskih izvještaja bila 23 pozitivna mišljenja, 31 sa rezervom i 13 negativnih.

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota naveo je da je 38 revizija bilo kod direktnih budžetskih korisnika, četiri u vanbudžetskim fondovima, 13 u jedinicama lokalne samouprave i 11 kod javnih preduzeća.

– U segmentu usklađenosti bilo je 19 pozitivnih revizorskih mišljenja, 35 mišljenja sa rezervom i 13 negativnih mišljenja- rekao je Šnjegota, predstavljajući izvještaj u Narodnoj skupštini Srpske.

On je ocijenio da je veći broj negativnih izvještaja direktna posljedica izmjena Zakona o reviziji.

Šnjegota kaže da se u potpunosti sprovodi više od 50 odsto ukupno utvrđenih preporuka revizora, 19 odsto djelimično, te da 30 odsto nije realizovano.

Predstavljajući izvještaj Glavne službe za reviziju o reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske u prošloj godini, Šnjegota je rekao da je dato mišljenje sa rezervom.

U izvještaju se navodi da je budžet Republike Srpske u prošloj godini bio u deficitu od 193,8 miliona KM.

Utvrđeno je i da je Ministarstvo finansija Republike Srpske iskazalo manji deficit od stvarnog stanja.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske počela je redovna pauza do 17 časova.

(Agencije)

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.