Vijesti 15.11.2018.

URBANISTIČKI PLAN Gradski arhitekta Rašković pokreće dijalog sa građanima

ČITANJE: 1 minuta

Gradski arhitekta Ivan Rašković organizovaće tokom vikenda „Aktuelni razgovor“ sa stanovnicima Lauša i Priječana, u okviru predstojeće serije dijaloga sa našim sugrađanima u kojim će zatražiti njihovo mišljenje i sugestije u vezi s izgledom budućeg Urbanističkog plana Banje Luke.

Za početak, gradski arhitekta razgovaraće se stanovnicima Lauša, a „Aktuelni čas“, kojem se mogu pridružiti svi zainteresovani sugrađani, biće organizovan u subotu, 17. novembra, u sali Mjesne zajednice Lauš, sa početkom u 18.00 časova. Dan kasnije, u nedjelju, 18. novembra, Rašković će razgovarati sa stanovnicima Priječana. Ovaj dijalog biće organizovan u sali mjesne zajednice Priječani, takođe, sa početkom u 18.00 časova.

Ovim će početi serija razgovora sa Banjalučanima, u okviru koje će biti zatraženo njihovo mišljenje, sugestije i prijedlozi u vezi s budućim urbanističkim uređenjem našeg grada, koje će biti definisano Urbanističkim planom. Razgovori će biti organizovani širom grada, a cilj je da se „pokrije“ što veći broj naselja.

Gradska uprava poziva sve stanovnike da se uključe u ovaj dijalog i daju svoj doprinos budućem izgledu grada.

Grad Banja Luka ponovo je pokrenuo proces izrade Urbanističkog plana, nakon rješenja višegodišnjeg spora između ponuđača na prethodnom tenderu.