Vijesti 13.09.2017.

Uređena fasada na zgradi u Rosuljama, od sutra radovi na još dva objekta

ČITANJE: 1 minuta

Završena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića u naselju Rosulje, u okviru projekta obnove fasada na području grada.

Riječ je o prvoj od četiri stambene zgrade koje će biti obnovljene tokom ove godine, u namjeri da se, zajedničkim ulaganjem grada i stanara, uljepša izgled grada i postigne veći stepen energetske efikasnosti.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, radove u Rosuljama izvelo je preduzeće „Građus“, a njihova vrijednost je 38.600 KM. Prema ugovoru, Grad, od ukupne sume, snosi trošak od 22.800 KM, a stanari 15.800 KM.

Takođe u okviru ovog projekta, gradske vlasti sufinansiraće radove na sanaciji fasada na još tri stambene zgrade zajednica etažnih vlasnika, koje su krajem prošle godine izabrane putem javnog poziva.

Riječ je o stambenim zgradama u Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, Vojvode Radomira Putnika br. 1, i Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7.

-Radovi na objektima u Aleji Svetog Save i Vojvode Radomira Putnika počeće sutra, dok je za Bana dr Todora Lazarevića pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova – najavili su iz nadležnog odjeljenja.

Ukupno za projekat, koji podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata – Grad će izdvojiti oko 170.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.