Vijesti 13.05.2021.

Uređenje najstarije hidroelektrane i mosta: Trapisti postaju nova turistička destinacija

ČITANJE: 1 minuta

Banja Luka će uskoro u naselju Trapisti dobiti novu turističku destinaciju, u kojoj će svi posjetioci moći da uživaju u čarima Vrbasa, zelenila i banjalučkog piva.

Radi se o ideji da Trapisti dobiju novi izgled kako bi ovaj dio Banje Luke oživio i vratio stari sjaj, tako što će se urediti most u Trapistima i obnoviti prostor gdje je nekada bila prva hidroelektrana na Balkanu.

Ideju o uređenju ovog dijela Banje Luke, Grad će realizovati u saradnji sa Banjalučkom pivarom.

– Od ovog mosta želimo da stvorimo primamljivu turističku destinaciju u sklopu koje će Banjalučka pivara izgraditi ugostiteljski objekat i prodavati naš najpoznatiji brend, te na taj način nostalgične Banjalučane, ali i turiste vratiti u period kada su Trapisti bili najrazvijeniji – poručio je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da će Grad Banja Luka u ovoj godini završiti potrebnu dokumentaciju, dok će se u idućoj godini izdvojiti sredstva potrebna za rekonstrukciju mosta.

Nakon toga, Grad će zajednički sa Banjalučkom pivarom krenuti u realizaciju projekta koji će doprinijeti da još jedna lokacija od istorijskog značaja dobije novi izgled.

Tokom posjete Banjalučkoj pivari, gradonačelnik Banje Luke je sa svojim saradnicima obišao pogone fabrike, koja stvara jedan od najpoznatijih brendova našeg grada, a tim povodom je sa rukovodstvom razgovarao o potencijalnom proširenju i novim radnim mjestima.

(E.M)