Biznis 17.03.2019.

UREĐUJE SE PROSTOR ZA INVESTITORE Pripreme za otvaranje nove poslovne zone „Jelšingrad“

ČITANJE: 1 minuta

Do kraja iduće sedmice biće okončani radovi na uređenju građevinskog zemljišta na lokaciji buduće, nove poslovne zone „Jelšingrad“, u okviru priprema za otvaranje ove  atraktivne lokacije za investitore, izjavio je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Laketić je precizirao da će se nova poslovna zona prostirati na dvije lokacije površine 2,4 odnosno 2,8 hektara, a da će joj glavni aduti biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

– Odjeljenje je već pokrenulo aktivnosti uređenja građevinskog zemljišta za površinu od 2,8 ha. Vrijednost tih radova iznosi oko 80.000 KM i očekujemo da bi trebali  biti završeni naredne sedmice. Nakon toga, biće izrađena projektno-tehnička dokumentacije za nedostajuću komunalnu infrastrukturu na toj lokaciji, a potom i raspisivanje javne nabavke za izvođača radova – rekao je Laketić i dodao da će, po završetku građevinskih radova, biti stvoreni uslovi da potencijalni investitori započnu izgradnju svojih poslovnih objekata.