Vijesti 15.04.2016.

Urednica Srne: Gnusni lažov Mektić mi poslao 14 SMS poruka

ČITANJE: 2 minute
dzepina-milica-12-620x416
Glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Republike Srpske “SRNA” Milica Džepina istakla je da su gnusne laži koje je o njoj izgovorio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, a koje je objavila BN televizija, jednake njegovoj tvrdnji da je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prema njenim riječima, Mektićevim lažima o njenoj prošlosti i radu, kao i da je završio Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, pridodata je još jedna – da postoji anonimno pismo novinara Srne.

“Navodno anonimno pismo, na koje se pozivaju Mektić i BN televizija, nije poteklo od novinara Srne, nego je proizvod dogovora ministra bezbjednosti sa penzionisanim radnikom Srne i bivšim glavnim i odgovornim urednikom jednog lista”, naglašava Džepina.

Napominjući da je i ranije u pojedinim medijima, među kojima i BN televizija, objavljivano navodno anonimno pismo radnika Srne, prvo bez memoranduma, a poslije i na memorandumu Agencije, Džepina ističe da je riječ o do sada neviđenoj zloupotrebi memoranduma Srne, koji je zbog prirode posla dostupan mnogima koji imaju veze sa medijima, ali i zloupotrebi slobode govora.

“Prije nekoliko dana, nakon što je Srna objavila informaciju koju je dobila na zagrebačkom Pravnom fakultetu – da nije diplomirao na ovom fakultetu, Mektić mi je prijetio ‘da nas neće biti’ kada ‘oni dođu na vlast’, govoreći da sam bijednica i da ću u narednom periodu vidjeti s kim sam se ‘zakačila”, podsjeća Džepina.

Prema njenim riječima, tog dana, tokom popodneva, Mektić joj je poslao 14 SMS poruka i nije prestao ni kada ga je upozorila da će ga prijaviti za uznemiravanja.

“Naravno, te poruke imam sačuvane i, ukoliko bude potrebe, upotrijebiću ih na sudu u skladu sa zakonom. Sramota je da se bilo ko, a posebno jedan ministar, i to bezbjednosti, na taj način obračunava sa ljudima koji objavljuju tačne informacije koje su dobili u zvaničnim institucijama i ustanovama”, smatra Džepina.

Ona je dodala da su istinitost objavljene informacije o obrazovanju ministra bezbjednosti BiH potvrdili i brojni Mektićevi poznanici i školski drugovi, tvrdeći da je sporna i njegova diploma Obrazovnog centra “Studij za unutrašnje poslove”, ali da bude oprezna ukoliko to bude objavila jer je riječ o “čovjeku problematične prošlosti i veoma osvetoljubivom”.

“Ni Mektićeva osvetoljubivost, ni njegove prijetnje neće me zaustaviti da i dalje objavljujemo informacije koje su od interesa za ljude koji ovdje žive. U ovom slučaju je posebno važno to što je riječ o čovjeku koji je na čelu jednog od najvažnijih resora u zemlji, koji mu očigledno služi za privatne obračune, a ne za očuvanje bezbjednosti svih nas”, zaključila je Džepina.

(Agencije)