Magazin 29.04.2016.

Urnebesni komentari na najljepše haljine: Majko moja, što je ovo?

ČITANJE: 1 minuta
rihanna

“Costume Institute Gala” formalni je naziv za Met Gala – svečanu večeru koja se održava u sklopu otvaranja izložbe Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Organizaciju večere od 1995. nadzire Anna Wintour, glavna urednica američkog izdanja magazina Vogue. Svake godine izložba Kostimografskog instituta ima drugačiju temu, a gosti gala večere moraju se obući u skladu s njom.

‘Manus x Machina: Moda u doba tehnologije’ tema je ovogodišnje izložbe i mnogi s nestrpljenjem iščekuju kreacije koje će zvijezde prošetati crvenim tepihom. Uoči najprestižnijeg modnog događaja sezone izdvojeno je 10 haljina koje su stručnjaci svrstali među najbolje ikad viđene na Met Gali.

Haljine su zatim pokazane posebnom modnom žiriju – trojici hrvatskih novinara. Predrasuda da se muškarci ne razumiju u modu s crvenog tepiha nego isključivo u fudbalske bravure s travnatog zelenog ‘tepiha’ duboko je ukorijenjena u našem društvu.

Međutim, novinari su hrabro zakoračili na neistražen teritorij, upustili se u detaljnu modnu analizu i pokazali da itekako imaju kreativno mišljenje o modnom odabiru poznatih dama.

Rezultati su – urnebes!

Zavirite u našu galeriju i pogledajte komentare nove generacije modnih kritičara koji će vas nasmijati do suza.

(Dnevnik.hr)