Vijesti 14.12.2022.

Uručena pomoć domaćinstvima u poplavljenim područjima

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske obišli su ugrožena domaćinstva u prijedorskoj regiji i na području Gradiške kojima su nedavne poplave nanijele štetu i uručili im interventnu pomoć ukupne vrijednosti 7.500 KM.

Koordinator programa priprema i odgovor na katastrofe Crvenog krsta Republike Srpske Gordana Ostojić u društvu predstavnika opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta iz Gradiške, Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada posjetila je juče poplavljena domaćinstva na području ovih opština i gradova i uručila dio pomoći.

“Dio pomoći se sastoji od paketa sa hranom i sredstava za dezinfekciju prostora, te gumene čizme, lopate, kante, ćebad, zaštitne maske i kabanice, dok će ostatak pomoći posredstvom opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta biti distribuisan u narednim danima”, saopšteno je iz Crvenog krsta Srpske.

Iz Crvenog krsta Srpske ističu da će opštinske i gradske organizacije iz navedenih opština i gradova u narednim danima analizirati postojeće stanje i utvrditi kolika je materijalna šteta pričinjena u domaćinstvima koja su stradala tokom poplava, te izvještaj dostaviti republičkom Crvenom krstu, s ciljem preduzimanja narednih koraka ka ublažavanju posljedica.

Crveni krst Republike Srpske nastaviće sa aktivnostima na podršci najranjivijim kategorijama stanovništva Srpske, u skladu sa mogućnostima.

“Posredstvom Društva Crvenog krsta/križa BiH svakodnevno će se dijeliti informacije sa Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, s ciljem podrške ugroženom stanovništvu u fazi oporavka, u zavisnosti od situacije na terenu”, navedeno je u saopštenju.

(Srna)