Uručena pomoć porodici Boška Stanišića

gradonacelnik
gradonacelnik
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas pomoć porodici Boška Stanišića u Potkozarju za saniranje krova na štali na njihovom imanju gdje je prije nekoliko dana izbio požar.

Ovoj izbjegličkoj porodici ratnog vojnog invalida koja nema nikakvih primanja Gradska uprava obezbijedila je 6.000 KM za građevinski materijal.

Prema najavi gradonačelnika Banjaluke, grad će u dogovoru sa Centrom za razvoj i unapređenje sela pokušati da obezbijedi dio hrane za stoku.

Sin Boška Stanišića, Željko Stanišić zahvalio je gradonačelniku, Gradskoj upravi, ali i Vatrogasnoj brigadi koja je brzom intervencijom spriječila širenje požara na kuću i ostale pomoćne objekte.

– Posebno hvala gradonačelniku koji nas je odmah obišao i obezbijedio ovu pomoć bez koje ne bismo mogli da saniramo krov, što nam je veoma važno zbog stoke. Nadamo se da ćemo uspjeti da je prehranimo da preživi ovu zimu- rekao je Stanišić.

Požar na imanju porodice Stanišić izbio je 23. decembra zbog loših instalacija, a izgorio je krov štale, kao i stočna hrana za zimu.

(Agencije)

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska