Vijesti 22.01.2016.

Uručena prva rješenja o stipendiranju studenata

ČITANJE: 1 minuta
stipendije ucenici
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, uručio je danas u Gradskoj upravi prva rješenja o stipendiranju studenata za akademsku 2015/16. godinu.

Grad Banjaluka će u ovoj godini stipendirati 403 studenta, od čega 289 prema socijalnom statusu, 67 na osnovu uspjeha na fakultetu i 47 za deficitarna zanimanja. Stipendija prema socijalnom statusu i za uspjeh na fakultetu iznose po 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

U izjavi novinarima, gradonačelnik Gavranović je rekao da je Grad Banja Luka za studenstke stipendije u ovoj godini izdvojio 580.000 KM.

– Grad Banja Luka vodi računa o našim studentima i u vremenu krize uspjeli smo ne samo da održimo isti nivo kada je u pitanju iznos za stipendije, već smo ga i povećavali, i na ovaj način mi želimo da iskažemo podršku mladima ljudima – naglasio je Gavranović.

Stuedent treće godine Filološkog faklulteta Univerziteta u Banjoj Luci Biljana Malbašić, kazala je da joj stipendija mnogo znači i u finansijskom, ali i u smislu toga da institucije stoje iza studenata i pomažu koliko mogu.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti navode da će podjela ostalih rješenja početi u ponedeljak 25. januara ove godine u kancelariji broj 23 Gradske uprave, svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 časova. Isplata studentskih stipendija počeće u martu ove godine, a stipendije će biti isplaćivane kroz deset jednakih mjesečnih rata.

(Banjaluka.rs.ba)