URUČENA RJEŠENJA Milion KM za 59 sportskih klubova

Oko milion KM Grad Banja Luka će ove godine izdvojiti za finansijsku podršku sportskih klubova sa područja grada, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Poslije današnjeg uručenja rješenja o sufinansiranju 59 klubova i njih šest za lica sa invaliditetom, Radojičić je naglasio da je Banja Luka, po prvi put, budžet za sportske organizacije određuje na osnovu kategorizacije klubova.

– Sredstva se dodjeljuju po pravilniku koji klasifikuje vrste sportova i rezultate i predstavlja krajnje objektivan način klasifikacije na koji gotovo niko nije imao primjedbi. Svjesni da bi novca trebalo biti više za veće rezultate pogotovo na međunarodnoj sceni, ali mi smo, s druge strane, u mogućnosti da dodijelimo ono čime raspolažemo – rekao je Radojičić. On je dodao da je ovogodišnji budžet za sportske klubove četiri odsto veći u odnosu na prošlu godinu.

On je ukazao da je sufinansiranje klubova samo jedan od oblika pomoći koji Grad Banja Luka pruža sportistima, odnosno da Grad pomaže domaći spot kroz još nekoliko linija. Pored ovog sufinansiranja, nagglasio je Radojičić, Grad pomaže sportiste i klubova kroz godišnji kalendar sportskih manifestacija, sufinansiranjem članarina za djecu, plaćanjem zdravstvenih pregleda sportista, a od ove godine i stipendijama za najpercpektivnije sportiste.

– Pored toga, u sport ulažemo i kroz program „Sport u školama“ gdje finansiramo sportske sekcije u svim banjalučkim osnovnim školama, a poseban akcenat stavljamo na sportsku infrastrukturu. Najveći projekat je sportska dvorana „Centar“ na mjestu nekadašenjg Šoping centra, koja bi sportistima trebalo da bude stavljena na raspolaganje već u martu ove godine. Uz to, ove godine ćemo raditi još jedan dodatni pomoćni fudbalski teren sa vještačkom travom i nekoliko teretana u prirodi – kazao je Radojičić.

Saša Kovačević iz Gimnastičkog kluba „Spartak“, rekao je da je Grad u posljednje vrijeme pokazao dosta sluha za potrebe sportista u gradu.

– Nemamo primjedbi na raspodjelu sredstava, uslovi su bolji, tu su i stipendije, a na nama je sada da radimo i uložimo makismum truda kako bismo stvorili nove sportske asove – zaključio je Kovačević.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na

FORMALIZOVANA DUGOGODIŠNJA SARADNJA Potpisan sporazum o bratimljenju sa Кumanovom

Gradonačelnici Banje Luke i Кumanova Igor Radojičić i Maksim Dimitrievski potpisali su danas sporazum o bratimljenju dva grada, koji već godinama sarađuju u više različitih oblasti. Nakon potpisivanja, gradonačelnik Кumanova izrazio je zadovoljstvo formalizovanjem odnosa između dva grada i u ime građana Кumanova čestitao ovaj veliki praznik svim Banjalučanima. -Posljednjih sedam-osam godina naši gradovi sarađuju