Magazin 22.08.2018.

Uručene nagrade najboljima u akciji “Biramo najuređenije”

ČITANJE: 2 minute

Svečanim prijemom koji je gradonačelnik Igor Radojičić priredio za nagrađene, danas je i zvanično okončana akcija „Biramo najuređenije 2018“, uz zajedničku poruku da ova akcija mora da bude nastavljena i u narednim godinama, uz još veći angažman i učešće naših građana.

Radojičić je naglasio da je ova akcija lijep primjer za sve naše sugrađane i da ovom akcijom zapravo promovišemo ljepši i uređeniji grad.

– Čestitam svim učesnicima i akcija je svakako ljepši dio našeg grada i dobar primjer ostalim sugrađanima kako se, uz dosta ljubavi i nešto sredstava, može lijepo urediti životni prostor. Sugerišem svima da pogledaju kako su se uređivali prostori čije vlasnike smo danas nagradili i da primjene nešto od iskustava. Banja Luka se stalno ponosi time da je grad zelenila, a svi zajedno činimo grad i svi bi trebalo da oko svojih kuća njegujemo lijep i uređen prostor – poručio je gradonačelnik.

Zdravko Guzijan, pobjednik u kategoriji najljepšeg dvorišta, rekao je da je sve u ljubavi i volji da se uredi svoj prostor.

– Želimo da damo primjer kako se i sa malo sredstava, ali uz trud i rad može postići mnogo. Pomaže mi sugruga i unučad i mi u ovome zaista uživamo – istakao je Guzijan.

Grad Banja Luka je 16. godinu uzastopno organizovao akciju „Biramo najuređenije“, a učestvovala su 24 kandidata u četiri kategorije. Akcija je provedena tokom maja i juna ove godine.  Po tri prvoplasirana su dobili novčane nagrade, dok je robne nagrade obezbijedila kompanija „Elta-kabel“ koja je bila medijski partner Grada na ovom projektu.


NAGRAĐENI:

Najuređenije dvorište:

Zdravko Guzijan, Đure Damjanovića 135;
Biljana i Mirko Kondić, Đure Damjanovića 235;
Mladen Švraka, Ramići bb.

Najuređenije školsko dvorište:

OŠ „Jovan Dučić“ Zalužani;
OŠ „Branko Ćopić“, Borik;
Gimnazija Banja Luka.

Najuređeniji prostor u stambenim zgradama

ZEV Majke Jevrosime 8 i 9;
ZEV Carice Milice 10;
ZEV Ravnogorska 16.

Najuređeniji balkon:

Mirko Agić, Ulica Mlađe Ćusića.