Vijesti 24.05.2022.

Uručene nagrade za najbolje likovne i literarne radove u okviru akcije „Čisto lice grada“

ČITANJE: 1 minuta

Tokom priredbe u Domu omladine uručene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove pristigle u okviru akcije „Čisto lice grada“.

Za najbolji likovni rad među predškolskim uzrastima proglašen je rad mješovite grupe banjalučkog vrtića „Lana“, koju predvode vaspitačice Milica Vujaković i Nataša Šolak.

Nagradu za najbolji likovni rad među osnovcima osvojio je Nikola Grabovica učenik V-3 razreda OŠ „Ivo Andrić, dok je nagrada za najbolji literarni rad otišla u ruke Nikole Kondića, učenika V-1 razreda  OŠ „Branko Ćopić“.

Nagrade je uručio gradski menadžer Bojan Kresojević koji je čestitao pobjednicima i zahvalio im se što su svojom kreativnošću podržali i dali svoj doprinos do sada najvećoj akciji čišćenja i uređenja našeg grada.

– Ponosan sam što je Grad Banja Luka prvi put organizovao do sada najveću akciju uređenja našeg grada, a ovu sjajnu akciju na najljepši mogući način podržali su naši najmlađi sugrađani, koji su prikazali svoj grad u najljepšem svjetlu i punom sjaju, kakav on zapravo i jeste – poručio je gradski menadžer, dodavši da je Banja Luka grad predivnih ljudi i grad koji ima dušu.

Prigodan program za mališane pripremili su glumci  Pozorišta mladih „DIS“, koji su izveli dio iz predstave „Plemenita priča“.

Nakon priredbe gradski menadžer je i obišao izložbu radova, koji su dostavili mališani iz deset vrtića i 26 osnovnih škola.

(E.M)