Vijesti 02.12.2016.

Uručene upotrebne dozvole za stambene objekte porodicama poginulih boraca i RVI

ČITANJE: 1 minuta

U Gradskoj upravi danas su uručene upotrebne dozvole za devet tipskih stambenih objekata koji se nalaze u Ulici Nenada Kostića, a koje koriste porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
Upotrebne dozvole uručio je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, Dragomir Keserović koji je istakao da su ovim stečeni uslovi da započne postupak otkupa i da korisnici ovih stambenih jedinica postanu i njihovi vlasnici.

– Sve barijere, prije svega imovinsko-pravne prirode, smo prešli i završili, i sada imamo pravosnažne upotrebne dozvole za te objekte čiji su korisnici došli u poziciju da ih otkupe – kazao je Keserović novinarima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podsjetio je da je riječ o prvim objektima dodijeljenim  2002. godine u okviru programa stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija, te da je Grad uložio i napore da pojedine objekte sanira, poput zamjene instalacija, te prilagođavanja korisnicima.

Jadranka Hajder, jedan od korisnika stanova u ul. Nenada Kostića, zahvalila je Gradskoj upravi koja im je kako je rekla – izašla u susret i pomogla da se okonča ovaj proces.

porodice-poginulih-i-rvi3

– Zadovoljni smo time što smo riješili ovo pitanje, odnosno da nismo više korisnici nego da imamo mogućnost otkupa, kojeg nećemo plaćati s obzirom na njihov namjenski karakter  – rekla je Hajder.

Inače, ove godine pokrenut je postupak pribavljanja upotrebnih dozvola za stanove dodijeljene boračkoj populaciji u Adi, a pri kraju je ovaj proces u Ramićima.