Vijesti 28.03.2023.

Uručeni ključevi za 50 stanova u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ključevi 50 stanova za izbjegla i raseljena lica danas su, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, svečano uručeni u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednost 2.975.231 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svečanosti uručio je porodicama ključeve stanova u novoizgrađenoj zgradi, te im poželio sreću.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na svečanoj ceremoniji izrazila je zahvalnost donatorima koji su sa institucijama srpske riješili problem ovih kategorija i obezbijedili im stanove.

“Ponosna sam što sam mnogo godina i sa Dodikom i drugim kolegama mogla da učestvujemo u ovom projektu”, rekla je Cijanovićeva i poželjela sreću novim stanarima novoizgrađene zgrade.

Grad Banjaluka obezbijedio je za novu zgradu zemljište i infrastrukturne priključke, a izvođač radova bio je “Proda mont” iz Doboja.

Svečanosti prisustvuje direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, te u ime donatora šef Operativnog odjeljenja Delegacije EU za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Đanluka Vani.

Manifestaciji u naselju Ada prisustvuju i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranić, gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada LJubo Ninković.

Na području grada Banjaluka, u naselju Kuljani, ranije je izgrađena i useljena stambena zgrada sa 48 stanova, u naselju Ada sa 50 stanova, te 101 individualna stambena jedinica.

(Srna)