Vijesti 29.12.2021.

URUČENO 12 UGOVORA: Nastavljene aktivnosti stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je ugovore o prenosu prava svojine na zemljištu sa izgrađenim objektima za dvanaest porodica izbjeglih i raseljenih lica u naseljima Novakovići i Vrbanja.

Ovim su nastavljene aktivnosti Grada Banje Luke na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te izbjeglih i raseljenih lica na teritoriji grada.

– Nastavljamo rješavati životna pitanja naših sugrađana. Nakon mještana Drakulićke, danas su prava svojine na zemljište sa izgrađenim stambenim objektima u naseljima Vrbanja i Novakovići prenesena na 12 porodica koje tu žive. Kao odbornik započeo sam ove borbe, a ponosan sam što danas, sa ove pozicije, imam mogućnost da suštinski mijenjam živote naših sugrađana na bolje – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

Odsjek za pravna pitanja i propise je tokom cijele godine intenzivno radio na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se stvorili uslovi da ove porodice nesmetano uknjiže vlasništvo nad parcelama i stambenim objektima.

Podsjećamo, juče su uručeni ugovori za 19 porodica nastanjenih u Drakulićkoj ulici, a Grad je ranije uručio ugovore porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Ramićima.

Takođe, u prethodnom periodu na sličan način su riješena stambena pitanja za porodice nastanjene u Šargovcu – Vrtače i  Cvjetna ulica.

(E.M)