Vijesti 16.12.2022.

Uručeno prvih 100 rješenja o besplatnoj legalizaciji

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas prvih 100 rješenja o besplatnoj legalizaciji nelegalno sagrađenih objekata.

“Ovo je važan dan i kruna našeg rada. Uručili smo prva rješenja o besplatnoj legalizaciji i danas su kuće ovih sugrađana, nakon 20 godina, konačno legalne”, istakao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da su rješenja o legalnosti svojih objekata dobili oni sugrađani koji su prvi predali zahtjev.

On je naveo da se procjenjuje da 20.000 ljudi čeka legalizaciju objekata na području grada, te da je plan da se sve završi u naredne dvije godine i zbog čega je osnažen jedan odsjek u Gradskoj upravi.

Stanivuković je dodao da rok za predaju zahtjeva ne postoji, te da svako ko je izgadio kuću zaključno sa 2013. godinom ima pravo da preda zahtjev za legalizaciju.

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila izmjene Zakona kojim je omogućena jednostavna i besplatna legalizacija, čime je riješeno ovo suštinsko nacionalno pitanje.

Mile Švraka, koji je dobio rješenje o legalizaciji svoje kuće, izrazio je veliku zahvalnost što je ovo krupno pitanje efikasno riješeno.

(Srna)