Vijesti 16.10.2018.

URUČIO JOJ I ODLIKOVANJE Predsjednik Dodik danas ugostio Ivanu Španović

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas Ordenom Njegoša prvog reda srpsku atletičarku, evropsku i svjetsku prvakinju u skoku udalj Ivanu Španović.

Dodik je odlikovao Španovićevu za priznati rad i dostignuća u oblasti sporta i zasluge na polju javne djelatnosti i aktivnosti kojom se doprinosi opštem napretku i afirmaciji Srpske, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike za odnose s javnošću.

Predsjednik Srpske čestitao je Španovićevoj na dosadašnjim uspjesima i poželio joj mnogo uspjeha na budućim takmičenjima.

On je tokom sastanka sa Španovićevom u Palati Republike rekao da će Kabinet predsjednika Republike izdvojiti 100.000 KM za rekonstrukciju atletske staze u Banjaluci.

Španovićeva je rekla novinarima da je izuzetno počastvovana ordenom koji je zaslužila u poslu kojim se bavi.

“Mogu da izrazim veliku zahvalnost što sam na poziv gospodina Dodika po prvi put došla u Banjaluku i uživala dva dana, prvenstveno sa decom i najmlađima u našoj kući – na atletskoj stazi, a i danas ovde. Važno je da vidimo što više mladih jer oni u perspektivi mogu da postanu veliki sportisti i velike atletske nade. Pokušali smo da ukažemo na stvari koje su važne i trenerima i mladim sportistima i trudićemo se kao i do sada da budemo uz njih i da i vi dobijete jednu Ivanu”, rekla je Španovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što ljudi u Srpskoj dijele sreću poslije dobrih rezultata koje ostvaruje.

“Meni to mnogo znači i drago mi je da je tako. Mogu da obećam da ću se truditi da obradujem sve koji me prate. Kući ću poneti lepe utiske i radujem se ponovnom vraćanju u Banjaluku i Republiku Srpsku”, istakla je Španovićeva, koja je boravila u dvodnevnoj posjeti Banjaluci.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik