Vijesti 22.11.2017.

Urušene kuće u Banjaluci zbog klizišta i podzemnih voda

ČITANJE: 1 minuta

Kuća ispucala na nekoliko mjesta, nakrivljena ograda a potporni zid urušen. To je svakodnevica Milenka Vukelića iz banjalučkog naselja Lauš.

Priča da su za sve krive podzemne vode.

“Moja kuća je ispucala od temelja do zidova, čak su sad počeli unutrašnji zidovi da pucaju. Nas petoro živi u toj kući, naravno da se bojim za bezbjednost svoju i djece, imam i unuče”, kaže Milenko Vukelić.

Milenko nije jedini koji muku muči sa klizištem. U kući iznad njega živi strahuje i Dušanka. Priča da, svako malo, u kantama iznosi vodu iz podruma.

“Podzemne vode narušile su zidove i ulazi nam voda u podrume. Oni su u jednoj kući uradili potporni zid i stali”, kaže  Mirić Dušanka.

Sve oči su uprte u Gradsku upravu. I Mirići i Vukelići kažu da su im samo stizala obećanja o pomoći. Sada stiže još jedno.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić obećao je da će ovih dana na teren izaći ekipa iz ovog odjeljenja i provjeriti stanje. Ukoliko se utvrdi osnovanost tvrdnji da je došlo do oštećenja Vukelićeve kuće i imanja, biće naloženo da se problem rješava iduće godine.

Stanovnici Karađorđeve i Velebitske ulice na Laušu uvjereni su da je nemoguće da se utvrdi drugačije osim da je rekonstrukcija neophodna. U suprotnom, umjesto dopisa, pisaće tužbe.

(ATV)