Vijesti 17.11.2016.

Uskoro centar za djecu iz konfliktnih porodica

ČITANJE: 1 minuta

Prvi dnevni centar za zbrinjavanje djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama do kraja godine mogao bi ugledati svjetlost dana u Ulici Petra Pecije bb zahvaljujući aktivnostima koje je pokrenuo Centar za socijalni rad u cilju sanacije i prenamjene jedne DEZA kuće.

“To će biti prvi dnevni centar takve vrste na ovim prostorima. On je namijenjen isključivo za djecu koje potiču iz specifičnih porodica gdje su roditelji razvedeni ili su u konfliktima, što je uticalo na razvoj djece”, kazala je Vera Sladojević, direktor Centra za socijalni rad.

Istakla je da bi dnevni centar bio namijenjen za edukaciju i socijalizaciju djece u kojem bi se organizovale razne kreativne radionice.

Te aktivnosti pokrenuo je Centar u partnerstvu sa organizacijom “Save the Children”, koja će donirati novac u cilju prenamjene prostora kako bi dnevni centar mogao zbrinuti oko 30 djece.

czsr

Na temu sanacije i prilagođavanja DEZA kuća, koje je Švajcarska agencija za razvoj izgradila prije petnaestak godina, Sladojevićeva je održala sastanak sa predstavnicima grada i Odjeljenja za porodično-pravnu zaštitu djece i porodice i inženjerima.

(nezavisne.com)