Biznis 20.05.2020.

USKORO I ZA BANJALUKU: Er Srbija obnavlja komercijalni putnički saobraćaj

ČITANJE: 1 minuta

Er Srbija sutrašnjim letom za Cirih, u 7.20, obnavlja komercijalni putnički saobraćaj, potvrđeno je Tanjugu u srpskoj avio-kompaniji.

Srpska avio-kompanija počeće u posljednjoj nedjelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.

Planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, kao prva avio-kompanija koja se vraća na taj aerodrom, a da zatim tokom prve dvije nedjelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.

Potpredsjednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović obići će sutra ujutru beogradski aerodrom “Nikola Tesla” povodom prvog komercijalnog leta Er Srbije poslije ukidanja vanrednog stanja, najavilo je Ministarstvo.

Takođe, Er Srbija u četvrtak, u 17 sati, iz Beograda leti za Frankfurt, a u nedjelju za London i Beč.

Er Srbija je najavila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do Londona (Hitrou), Frankfurta, Ciriha i Beča.

U Er Srbiji kažu da su već u prodaji karte za još dvije destinacije, Pariz i Amsterdam za letove od 31. maja, gdje je do 14. juna predviđen jedan let nedjeljno.

Pored toga, Er Srbija će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne avio-kompanije biti povećan na dva nedjeljno.

Srpski avio-prevoznik će obnavljati redovan putnički saobraćaj u skladu s odlukama regulatornih organa drugih država.

Er Srbija je najavila da će na svojim letovima primjenjivati sve neophodne mjere bezbjednosti, u skladu s najvišim bezbjednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela.

(Agencije)