Vijesti 08.07.2016.

Uskoro nastavak izgradnje mosta u Česmi

ČITANJE: 1 minuta

Grad je prihvatio sugestiju Svjetske banke za izmjenu projekta novog mosta preko rijeke Vrbanje u Česmi, tako da bi radovi trebalo da budu nastavljeni u što kraćem roku, saznaje “Glas Srpske”.

Tako će biti ispunjen uslov koje je postavio izvođač radova “Prijedorputevi” da most bude podignut za 70 centimetara od projektom predviđene visine.

– Pošto se grad s tim složio, već je pokrenuta procedura za izmjenu građevinske dozvole, tako da bi radovi uskoro trebalo da budu nastavljeni – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Istakao je da bez obzira na to što će se mijenjati projekat, neće doći do povećanja cijene radova izgradnje mosta, čija je ugovorena vrijednost 1,7 miliona KM.

Izgradnja ovog mosta obustavljena je prije više od mjesec zbog zahtjeva “Prijedorputeva” da se koriguje projekat koji je rađen 2012. godine.

Tražili su da se visina mosta podigne zbog visokog vodostaja koji je zabilježen u vrijeme poplava 2014. godine. To projektanti koju su pripremali dokumentaciju nisu mogli da predvide, a izvođač radova je bio dužan da na to upozori investitora.

Kamen temeljac za izgradnju ovog mosta položen je u novembru prošle godine. Novi most se gradi oko 15 metara nizvodno od postojećeg starog i u poplavama oštećenog mosta. Gradnja se finansira iz kredita koji je grad podigao kod Svjetske banke.

(Glas Srpske)