Vijesti 02.06.2016.

Uskoro novi parking kod “Zotovića”

ČITANJE: 2 minute

Na prostoru nedaleko od raskrsnice puteva za Slatinu i Priječane, preko puta ulaza u Zavod sa njegove zadnje strane, biće izgrađeno novih 150 parking mjesta.

Tako će biti rasterećen ulaz u ovu čuvenu ustanovu za oporavak i rehabilitaciju, jer trenutno i pristupna saobraćajnica služi kao parkiralište. S tim se slaže i direktor Zavoda dr Goran Talić.

– Biće to značajna pomoć grada Zavodu. Svaki dan imamo oko 1.000 pacijenata i gužve na prilazu našoj zdravstvenoj ustanovi su zaista velike. Novi parking donijeće rasterećenje – rekao je Talić.

Gradska uprava raspisala je tender za izbor izvođača radova  izgradnje parkinga za potrebe ove zdravstvene ustanove.

– Izgradnja parkinga pored mjesta za automobile obuhvatiće i izgradnju oborinske kanalizacije i postavljanje javne rasvjete – rekli su u Gradskoj upravi.

Pored 150 mjesta za automobile, novi parking će imati i četiri mjesta za autobuse.

– Procijenjena vrijednost radova je 460.000 KM – kazali su u Gradskoj upravi.

Predsjednik mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić je rekao da je grad uvidio da je izgradnja parking prostora jedan od prioriteta kako za one koji posjećuju Zavod, tako i za mještane Priječana.

– Vozila su do sada stajala duž saobraćajnice, a sada će slika biti drugačija i saobraćaj bezbjedniji – rekao je Tojagić.

Dodaje da su imali najave da će parking biti rađen u sklopu sanacije novog puta za Priječane.

U preduzeću “DVD inžinjering” koje sanira prošle godine otvoren novi put za Priječane, kažu da bi po njihovim procjenama radovi trebalo da budu završeni za desetak dana.

– Trenutno se rade odvodi koji su uzrokovali oštećenja. Biće završeni prije nego što počne izgradnja parkinga – rekli su u ovom preduzeću.

Testiranje

Predsjednik mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić očekuje da na novom putu, čije je asfaltiranje u toku, budu izvršena i testiranja.

– Potrebno je to jer se pokazalo da posao iz prvog puta nije urađen kako treba. Načuo sam da su ta testiranja rađena, te da bi sada trebalo da bude sve u redu – rekao je Tojagić.

Paprikovac

Brojni građani i udruženja apeluju na gradske i republičke vlasti da što prije počne izgradnja i parkinga na području  Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na Paprikovcu.

– Saobraćajne gužve na prilazu bolnici i njenoj okolini su užasne i izgradnja parking prostora je prijeka potreba. Pješaci u ulici Dr Jovana Raškovića moraju hodati kolovozom jer su trotoare zauzela vozila – kažu mještani, pacijenti i oni koji dolaze u UKC RS.

(Glas)