Vijesti 19.07.2016.

Uskoro novo ruho za dvije prometne saobraćajnice na Starčevici

ČITANJE: 1 minuta

Novo ruho dobiće ulice Dr Vojislava Đede Kecmanovića i Srpskih ustanika u naselju Starčevica, u kojima se trenutno izvode radovi investicionog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica.

Riječ je o veoma prometnim saobraćajnicama. U jednom dijelu Ulice Dr Vojislava Đede Kecmanovića saobraćajnica je bila u lošijem stanju, a zbog poplava šahtovi su oštećeni i dotrajali, pa smo se odlučili za potpunu rekonstrukciju tog dijela – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, Zoran Novaković koji je danas obišao radilišta na Starčevici.

On je pojasnio da je stari sloj asfalta već uklonjen, trenutno se radi nivelacija šahtova i slivnika, nakon čega će na red doći i novo asfaltiranje.

Novaković je naglasio da je za ovogodišnje radove investicionog održavanja asfaltnih saobraćajnica na gradskom području izdvojeno preko pola miliona KM, te da se odvijaju planiranom dinamikom.

-Većina planiranih radova već je izvedena. Tako su nedavno završeni radovi i iscrtana horizontalna saobraćajna signalizacija u Ulici Pave Radana u Novoj varoši – naglasio je Novaković.

On je podsjetio da kada je riječ o investicionom održavanju – do sada su završeni i radovi u ul. Radoja Domanovića – na dijelu od zapadnog tranzita do Ulice Muhameda Mehmedbašića, zatim na dijelu Bulevara Živojina Mišića – od Beogradske do Gundulićeve ulice, te u ulicama Milana Radmana i Krajiškoj.

Programom zajedničke komunalne potrošnje za 2016. godinu, još su planirani radovi i u dijelovima ulica Miloša Matića i Vida Simurdžića.

Radove izvodi banjalučko preduzeće “Kozaraputevi”.