Vijesti 04.01.2019.

Uskoro otvaranje sportske dvorane na mjestu bivšeg Šoping centra

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjanjaluke Igor Radojičić, obišao je danas gradilište buduće sportske dvorane u centru grada na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, prvog novog objekta ove vrste od sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Poslije obilaska, Radojičić je izrazio očekivanje da će građevinski radovi na prenamjeni objekta biti uskoro završeni, nakon čega će uslijediti tehnički prijem buduće sportske dvorane.

“Nakon tehničkog prijema, Skupština grada bi trebalo da donese odluku o dodjeli nove sportske dvorane na upravljanje Javnoj ustanovi Sportski centar Borik. Što se tiče opremanja dvorane neophodnim rekvizitima, na to ćemo, na žalost, morati ipak pričekati neko vrijeme, pošto će ovaj tender biti ponovljen”, rekao je Radojičić.

Radojičić je podsjetio da od sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada su podignute dvorane „Borik“ i „Obilićevo“, u Banjaluci nije izgrađena nijedna nova sportska dvorana, osim školskih i univerzitetskih dvorana.

“Nova dvorana će značajno rasteretiti kapacitete za trening naših sportista, pogotovo što se u dvorani „Borik“ često organizuju razne manifestacije i događaji, zbog čega se javlja problem sa organizacijom treninga sportskih klubova”, kazao je gradonačelnik.

U prenamjenu nekadašnjeg Šoping centra uloženo je 1,2 miliona KM,  od čega je polovinu sume obezbijedio Grad emisijom gradskih obveznica, dok je 50 odsto sredstava obezbijeđeno iz budžeta predsjednika RS. Prenamjena ovog objekta započela je krajem maja prošle godine.