Vijesti 25.08.2015.

Uskoro počinju “Dani Vrbasa”

ČITANJE: 1 minuta
dani vrbasa
Kulturno ekološki festival “Dani Vrbasa” ove godine biće održan 27. i 28. avgusta u bašti motela “Orthodox”.
Organizatori kažu da će ovogodišnji festival, treći po redu, biti skromnijeg sadržaja nego prethodni, ali sa istim ciljem, da skrene pažnju i promoviše turistički potencijal rijeke Vrbas.
– Eko festival “Dani Vrbasa” je edukativno kulturni ali i turistički festival posvećen ekologiji. Ekologija, tačnije promocija zaštite životne sredine je primarna aktivnost i povod festivala. Cilj festivala je da kroz mnoge kulturne aktivnosti promoviše ekologiju i turistički potencijal Vrbasa i da na jedan zanimljiv način promovišemo turizam, ekologiju i kulturu ovog područja- kaže portparol manifestacije Karolina Karalić.
Tokom trajanja festivala u motelu Orthodox biće održana i edukativna radionica na temu ekologije i turizma, promocija vodenih sportova na rijeci Vrbas,  a planirana je i kotlićijada i poribljavanje Vrbasa.
– Muzički program će takođe biti održan u motelu Orthodox u večernjim časovima kada će nastupiti bend Jimmy Rogers iz Austrije i Rezervni Plan iz Srbije. Pored ovih bendova publiku će i tokom dana zabavljati banjalučki bendovi. Muzički program počinje od 19 časova- ističe Karalićeva.
(Banjaluka.net)