Vijesti 27.04.2019.

USKORO PORIBLJAVANJE SUTURLIJE U rijeku će biti pušteno 1.000 komada mlađi potočne pastrmke

ČITANJE: 2 minute

Sportsko ribolovno društvo “Banjaluka” pozdravlja inicijativu  i sa zadovoljstvom će prihvatiti da bude dio projekta “Park prirode Suturlija”, rekli su to članovi Sportsko ribolovnog društva  koji su danas sa predsjednikom Skupštine grada Zoranom Talićem, obišli  tu lokaciju.

– Društvo će zajedno sa svojim partnerima imenovati tim koji će u narednom periodu intenzivno prikupljati informacije o potencijalu i kapacitetima Suturlije, u smislu ribolovnog turizma, te nakon završenog procesa, podnijeti svoje mišljenje -rekao je Pero Pavlović potpredsjednik UO Sportsko ribolovnog društva Banjaluka.

Predsjednik Sportsko ribolovnog društva “Banjaluka” Dragan Petrušević je  rekao da će nakon procjene, pustiti u rijeku Suturliju, na nekoliko lokacija više od 1.000 komada mlađi potočne pastrmke.

Predsjednik Skupštine  grada  Zoran Talić izrazio je zahvalnost svim zainteresovanima koji učestvuju u projektu “Park prirode Suturlija”.

– Drago mi je da je ideja prepoznata i što su se u čitav projekat uključili rekreativci, sportisti, ribolovna društva. Akcijom poribljavanja od strane ribolovnog društva, ukazujemo na to da, ako svi zajedno damo doprinos koliko ko može, zajedno ćemo doći do cilja a to je da uredimo ovu zelenu oazu kako to ona i zaslužuje – rekao je on.

Podrška rekreativaca

U aktivnosti su uključeni i rekreativci koji su podržali projekat “Park prirode  Suturlija”.

–  Jedan čovjek sigurno ne može ništa da promjeni ali ako se više ljudi uključi onda može mnogo da se postigne. Ugođaj ove ekološke oaze privlačio bi turiste i izletnike tokom čitave godine. Postoji dosta staza za biciklizam, hajking kao i za trčanje što je idealno jer se ne zna kada je Suturlija ljepša da se posjeti. Da li u proljeće kada sve ozeleni ili ljeti kada su u gradu velike vrućine pa čovjek poželi da se rashladi, a sve to ima samo dva kilometra od centra grada – rekao je Svetozar Basara profesor fizičkog vaspitanja, avanturista i rekreativac.

(Srpskainfo)

Oznake: Zoran Talić