Vijesti 21.02.2017.

Uskoro radovi na novoj sportskoj dvorani u Banjaluci: Renoviranje Šoping centra počinje u aprilu

ČITANJE: 2 minute

Prvi radovi na objektu u centru grada trebalo bi da počnu najkasnije u aprilu, potvrdio je za “EuroBlic” gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

On je podsjetio da je nekadašnji Šoping centar, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji, na uglu Jevrejske i ulice Gorana Radulovića Bimbe, nedavno vraćen u vlasništvo grada.

– Sada je pred nama izrada projekta rekonstrukcije sportske dvorane, a prva faza nas očekuje već u naredna dva mjeseca i podrazumijeva rušenje konstrukcija starog Šoping centra. Nadamo se da ćemo u aprilu, u okviru rebalansa budžeta, a kada se pripremi projekat, moći da predvidimo novac za rekonstrukciju i gradnju – naveo je gradonačelnik Radojičić, koji trenutno nije mogao da precizira koliko će izgradnja da košta.

Prema njegovim riječima, u optimalnim uslovima, sa završenim projektom i rebalansom, poslije maja ili juna, očekuje se javna nabavka i početak rekonstrukcije.

Inicijativu za preuređenje centra u sportsku dvoranu, prije nekoliko godina, podnijela je JU Sportski centar “Borik”, a prošle godine tražili su od grada da im na upravljanje budu predati objekti bivšeg “Šoping centra”.

U upravi “Borika” kažu da će nova dvorana najviše obradovati sportske klubove, koji su muku mučili sa terminima za treninge.

– Dobijanjem jednog takvog objekta rasteretiće se dvorana “Borik” i klubovi će imati bolje uslove za treninge u terminima koji im odgovaraju, a ne u onima koji su im nametnuti – navode u ovoj ustanovi.

Nadaju se da će Banjaluka dobiti još jednu dvoranu kod Gimnazije, čiju je izgradnju najavljivala nova gradska administracija.

Omiljeno mjesto mnogih

Hala na atraktivnoj lokaciji izgrađena je osamdesetih godina i kao sportsku salu koristili su je đaci Metalske, današnje Tehničke škole.

Međutim, prostor nikad nije bio opremljen i jedno vrijeme se koristio kao skladište. Objekat je, nakon toga, postao Šoping centar, koji je tada bio omiljeno i veoma popularno mjesto za kupovinu i izlaske, ne samo Banjalučana, nego i posjetilaca koji su zbog velikog izbora radnji dolazili i iz okolnih gradova.

(EuroBlic)