Vijesti 13.02.2017.

Uskoro rješenje za “Toplanu”: Moguć prelazak na jeftiniji energent

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je da će Gradska uprava do 28. februara Skupštini grada uputiti prijedlog za rješenje problema “Toplane”, suočene sa gubicima koji premašuju više od 80 miliona KM.

Na današnjem sastanku sa direktorima gradskih preduzeća i ustanova, Radojičić je precizirao da će predloženo rješenje biti u formi zakupa ili strateškog partnerstva, uključujući prelazak na jeftiniji energent.

Naglasio je da nova gradska administracija, pored “Toplane”, pokušava da pronađe rješenje i za probleme sa kojima se suočavaju Zavod za izgradnju (ZIBL), reorganizovani Centar za selo i Radnički univerzitet.

“Naš cilj nije da ZIBL, koji je nakon ‘Toplane’ jedan od najvećih gradskih problema, ode u stečaj, nego da pronađemo rješenje za njihov opstanak na tržištu, ukoliko je to moguće”, rekao je Radojičić.

Govoreći o Radničkom univerzitetu, gradonačelnik je kazao da posebna radna grupa, koja sagledava stanje u ovoj ustanovi, ima zadatak da do 31. marta podnese izvještaj u kojem će jasno precizirati da li ova ustanova treba da bude ukinuta, kako je to prvobitno planirano.

(nezavisne)