Uskoro se osniva Ragbi liga klub “Borac”

Grupa ljubitelja ragbija iz Banjaluke u procesu je osnivanja Ragbi liga kluba “Borac” koji će biti član Sportskog društva Borac Banjaluka.

U Banjaluci su u proteklih par godina postojala dva ragbi kluba, koja su se, nažalost, ugasila, a uskoro će novi klub biti prilika svim zainteresovanim da se oprobaju u ovom sportu.

Prvi planovi su im da povećaju zainteresovanost za ragbi, jer smatraju da može visoko da se kotira u našem gradu.

Kako su još u procesu osnivanja i registracije kluba, trenutno su ograničeni kad je u pitanju promocija ovog sporta, što se prvenstveno odnosi na osnovne i srednje škole.

“Čim završimo proces potpune registracije kluba kroz najkasnije dva mjeseca, već od sljedeće školske godine, planiramo da počnemo raditi sa srednjoškolcima u najmanje tri srednje škole u Banjaluci. Zasad, javljaju nam se zainteresovani koji čuju za klub od naših igrača, vide naš sajt ili plakate koje već radimo. Čim se završi potpuni proces registracije i osnivanja kluba, počinjemo da radimo maksimalno u cilju širenja i promovisanja ragbija”, kaže Lazar Karalić, jedan od osnivača kluba koji iza sebe ima brojne uspjehe u ovom sportu.

Takođe, do kraja godine, planiraju da formiraju seniorski tim, da bi 2020. mogli igrati Drugu ligu Srbije i Regionalnu ragbi 13 ligu (ragbi 13 ili ragbi liga).

“Nadamo se formiranju Ragbi 13 reprezentacije Republike Srpske. U BiH trenutno postoji samo jedan aktivan ragbi 13 klub, a to je RLK FIS Vitez iz Viteza. Naravno, mi smo sada drugi tim, koji se formira. Postoji i Ragbi 13 savez Bosne i Hercegovine, koji se prije svega brine o reprezentaciji BiH i o takmičenjima na teritoriji cijele BiH. Svakako je plan da se ponovo pokrene nacionalna liga”, kaže Karalić.

Postoji i mogućnost da se priključe i nekoj od liga drugih zemalja, poput Danske i Švedske, kao i National 1 diviziji Francuske.

“Ako dobijemo ogromnu podršku od predsjednika RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, Gradske uprave Banjaluka i svih drugih koji mogu da pomognu, može biti realizovano da jedan banjalučki sportski kolektiv nastupa u potpuno drugom takmičenju, u nekoj drugoj zemlji”, ističe Karalić.

U klub su svi dobrodošli, bez obzira da li su prije igrali ragbi ili nisu, a prijaviti se možete na njihovom sajtu rkborac.weebly.com.

“Najbitnije je da dođete i probate, da se zainteresujete za sport te vidite da je to pravi muški sport i kako kažu ‘Greatest game of all’. Dođite da se družimo, putujemo i igramo”, poručuju iz kluba.

(banjaluka.net)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave