Uskoro se osniva Ragbi liga klub “Borac”

Grupa ljubitelja ragbija iz Banjaluke u procesu je osnivanja Ragbi liga kluba “Borac” koji će biti član Sportskog društva Borac Banjaluka.

U Banjaluci su u proteklih par godina postojala dva ragbi kluba, koja su se, nažalost, ugasila, a uskoro će novi klub biti prilika svim zainteresovanim da se oprobaju u ovom sportu.

Prvi planovi su im da povećaju zainteresovanost za ragbi, jer smatraju da može visoko da se kotira u našem gradu.

Kako su još u procesu osnivanja i registracije kluba, trenutno su ograničeni kad je u pitanju promocija ovog sporta, što se prvenstveno odnosi na osnovne i srednje škole.

“Čim završimo proces potpune registracije kluba kroz najkasnije dva mjeseca, već od sljedeće školske godine, planiramo da počnemo raditi sa srednjoškolcima u najmanje tri srednje škole u Banjaluci. Zasad, javljaju nam se zainteresovani koji čuju za klub od naših igrača, vide naš sajt ili plakate koje već radimo. Čim se završi potpuni proces registracije i osnivanja kluba, počinjemo da radimo maksimalno u cilju širenja i promovisanja ragbija”, kaže Lazar Karalić, jedan od osnivača kluba koji iza sebe ima brojne uspjehe u ovom sportu.

Takođe, do kraja godine, planiraju da formiraju seniorski tim, da bi 2020. mogli igrati Drugu ligu Srbije i Regionalnu ragbi 13 ligu (ragbi 13 ili ragbi liga).

“Nadamo se formiranju Ragbi 13 reprezentacije Republike Srpske. U BiH trenutno postoji samo jedan aktivan ragbi 13 klub, a to je RLK FIS Vitez iz Viteza. Naravno, mi smo sada drugi tim, koji se formira. Postoji i Ragbi 13 savez Bosne i Hercegovine, koji se prije svega brine o reprezentaciji BiH i o takmičenjima na teritoriji cijele BiH. Svakako je plan da se ponovo pokrene nacionalna liga”, kaže Karalić.

Postoji i mogućnost da se priključe i nekoj od liga drugih zemalja, poput Danske i Švedske, kao i National 1 diviziji Francuske.

“Ako dobijemo ogromnu podršku od predsjednika RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, Gradske uprave Banjaluka i svih drugih koji mogu da pomognu, može biti realizovano da jedan banjalučki sportski kolektiv nastupa u potpuno drugom takmičenju, u nekoj drugoj zemlji”, ističe Karalić.

U klub su svi dobrodošli, bez obzira da li su prije igrali ragbi ili nisu, a prijaviti se možete na njihovom sajtu rkborac.weebly.com.

“Najbitnije je da dođete i probate, da se zainteresujete za sport te vidite da je to pravi muški sport i kako kažu ‘Greatest game of all’. Dođite da se družimo, putujemo i igramo”, poručuju iz kluba.

(banjaluka.net)

VIŠE POSLA ZA POŠTARE U sandučićima dnevno po stotinu pisama

U užem području grada Banjaluke postoji ukupno 17 poštanskih kovčežića, gdje građani mogu ubaciti svoje pošiljke, a ovaj način predaje pisama naročito je “oživio” u posljednje vrijeme. Poštanski kovčežići se nalaze na svakom objektu pošte, i takvih je 14, a ostala tri su raspoređena na lokacijama u Bulevaru cara Dušana, poslovnom centru Ekvator i Ulici

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije. Ako Predsjedništvo BiH podrži Tegeltiju, njegovo imenovanje treba da potvrdi Parlament BiH. Komšić je zakazao sjednicu nakon što je Državna agencija za

Uskoro audicija za prvu trubu i saksofon policijskog orkestra

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisao je poziv za prijem novih članova, odnosno za prvu trubu i prvi saksofon. Prijave uz biografiju potrebno je poslati na mejl adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 2. septembra, saopšteno je iz MUP-a. Po prijemu prijave, kandidatima će biti poslat audicioni materijal, a audicija za prijem novih

Ogromna količina paradajza istovarena pored puta

Kada se krene prema Slatini, odmah iza Banjalučke pivare, neko je pored puta istovario veliku količinu paradajza. Nova divlja deponija govori najslikovitije o našem odnosu prema okolini. Čak i kada bi bio otkriven nesavjestan građanin, ili više njih – kako vole da kažu u policiji, ne vjerujemo da bi bio tako kažnjen da mu slične

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili su Miloša Obradova, na zahtjev MUP RS, a u vezi sa teškim ubistvom Damira Ostojića i teško ubistvo u pokušaju njegove supruge Sandre Jošić.  Pripadnici žandarmerije MUP RS preuzeće ovu osobu od MUP KS, odakle će biti sproveden Upravi za organizovani teški kriminalitet RS na kriminalističku obradu. Obradov je pušten