Uskoro se osniva Ragbi liga klub “Borac”

Grupa ljubitelja ragbija iz Banjaluke u procesu je osnivanja Ragbi liga kluba “Borac” koji će biti član Sportskog društva Borac Banjaluka.

U Banjaluci su u proteklih par godina postojala dva ragbi kluba, koja su se, nažalost, ugasila, a uskoro će novi klub biti prilika svim zainteresovanim da se oprobaju u ovom sportu.

Prvi planovi su im da povećaju zainteresovanost za ragbi, jer smatraju da može visoko da se kotira u našem gradu.

Kako su još u procesu osnivanja i registracije kluba, trenutno su ograničeni kad je u pitanju promocija ovog sporta, što se prvenstveno odnosi na osnovne i srednje škole.

“Čim završimo proces potpune registracije kluba kroz najkasnije dva mjeseca, već od sljedeće školske godine, planiramo da počnemo raditi sa srednjoškolcima u najmanje tri srednje škole u Banjaluci. Zasad, javljaju nam se zainteresovani koji čuju za klub od naših igrača, vide naš sajt ili plakate koje već radimo. Čim se završi potpuni proces registracije i osnivanja kluba, počinjemo da radimo maksimalno u cilju širenja i promovisanja ragbija”, kaže Lazar Karalić, jedan od osnivača kluba koji iza sebe ima brojne uspjehe u ovom sportu.

Takođe, do kraja godine, planiraju da formiraju seniorski tim, da bi 2020. mogli igrati Drugu ligu Srbije i Regionalnu ragbi 13 ligu (ragbi 13 ili ragbi liga).

“Nadamo se formiranju Ragbi 13 reprezentacije Republike Srpske. U BiH trenutno postoji samo jedan aktivan ragbi 13 klub, a to je RLK FIS Vitez iz Viteza. Naravno, mi smo sada drugi tim, koji se formira. Postoji i Ragbi 13 savez Bosne i Hercegovine, koji se prije svega brine o reprezentaciji BiH i o takmičenjima na teritoriji cijele BiH. Svakako je plan da se ponovo pokrene nacionalna liga”, kaže Karalić.

Postoji i mogućnost da se priključe i nekoj od liga drugih zemalja, poput Danske i Švedske, kao i National 1 diviziji Francuske.

“Ako dobijemo ogromnu podršku od predsjednika RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, Gradske uprave Banjaluka i svih drugih koji mogu da pomognu, može biti realizovano da jedan banjalučki sportski kolektiv nastupa u potpuno drugom takmičenju, u nekoj drugoj zemlji”, ističe Karalić.

U klub su svi dobrodošli, bez obzira da li su prije igrali ragbi ili nisu, a prijaviti se možete na njihovom sajtu rkborac.weebly.com.

“Najbitnije je da dođete i probate, da se zainteresujete za sport te vidite da je to pravi muški sport i kako kažu ‘Greatest game of all’. Dođite da se družimo, putujemo i igramo”, poručuju iz kluba.

(banjaluka.net)

PRIJETNJA RADNICIMA: Upozoreni da će dobiti otkaz u banjalučkom marketu ako se zaraze koronom

Posla za inspektora ponovo bi moglo biti i u trgovačkim radnjama. U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima – ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice. Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se

SAVIĆ (SDS): U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kandidata za načelnika opštine i u narednih pet do sedam dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“, istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić. Govoreći o izborima u Mostaru, Savić

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se

DRAGOCJENA ISKUSTVA: Istaknuti banjalučki sportisti sa ministarkom Sonjom Davidović

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima, nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta. Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju