Vijesti 01.04.2018.

Uskoro siguran prelazak preko mosta u Priječanima

ČITANJE: 2 minute

Obnova visećeg mosta za pješake u naselju Priječani je počela i on bi uskoro konačno trebalo da bude bezbjedan za pješake, potvrđeno je u preduzeću “Prijedorputevi”, koje izvodi ove radove.

Vrijednost ugovorenih radova je 100.000 KM, a u sklopu njih trebalo bi da bude pojačana konstrukcija mosta kako bi bio u potpunosti bezbjedan za prelazak, čime će biti riješen jedan od gorućih problema mještana Priječana.

Mještani, iako nezadovoljni što već četiri godine čekaju most, ne gube nadu da će uskoro bezbjedno moći da pređu na drugu stranu.

“Već četiri godine čekamo na obnovu ovog mosta, jer smo vezani za susjedno naselje Zalužane, gdje se nalaze i škola i ambulanta”, kaže jedan mještanin.

Ističe da, iako prelazak preko mosta nije dozvoljen, mještani ga prelaze, jer da bi autobusom otišli kod ljekara, moraju platiti četiri autobuske karte, a preko mosta do ambulante dođu za 15 minuta.

Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”, rekao je da su toku pripremni radovi.

“Radnici su na terenu, formiraju i pripremaju gradilište i osnovne stvari. Završetak radova bi mogao biti za dva mjeseca”, rekao je Crnogorac.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao da je sanacija mosta, prema ugovoru, trebalo da bude završena u aprilu, ali da je ružno vrijeme otežalo njihovo izvođenje.

“Očekujemo da nas izvođač obavještava o toku radova”, rekao je Sandić.

Preduzeće “Prijedorputevi”, izabrano je putem pregovaračkog postupka, nakon što se na prethodna dva tendera nije prijavila nijedna firma koja bi bila spremna da se upusti u ovaj posao.

Most koji se nalazio na ovoj lokaciji uništen je u poplavama 2014. godine, nakon čega su “Vode Srpske” angažovale preduzeće “Niskogradnja” da sagradi novi most.

Izgradnja mosta počela je u maju 2015. godine, međutim gradske vlasti su 2016. zabranile upotrebu novoizgrađenog mosta, jer se ispostavilo da nije bezbjedan za upotrebu. Zbog potreba mještana Priječana grad je preuzeo na sebe obavezu da riješi ovaj problem.

(Nezavisne)