USMJERIĆE SE NA PETICIJE Opozicija odustala od novih protesta

Lideri opozicionih protesta odustali su od zakazivanja novih protestnih skupova, saopštio je večeras poslanik PDP-a i jedan od organizatora Draško Stanivuković. 

Pred nekoliko stotina okupljenih, Stanivuković je poručio da će se, umjesto zakazivanja novih protesta, koje su se, po ranijim najavama, trebali održavati svakog četvrtka, usmjeriti na organizovanje peticija kojom traže ispunjenje njihovih zahtjeva.

Tek nakon tih peticija, vidjećemo kad će biti treći skup – rekao je Stanivuković.
On je ponovio da ostaju iza zahtjeva da se omoguće protesti na Trgu Krajine, da  se riješi „ekološka katastrofa“ u poslovnoj zoni „Incel“, te stave na uvid diplome zaposlenih u javnom sektoru.

Prema procjenama analitičara, do otkazivanja novih protesta došlo je zbog procjene da bi svaki novi skup okupljao sve manje opozicionih pristalica. Oni ističu da su organizatori, po svemu sudeći, očekivali da večeras okupe znatno veći broj Banjalučana.

I uoči samog skupa, bilo je više nego očigledno da će biti teško motivisati veći broj građana i da bi svaki dalji pad broja pristalica bio izuzetno frustrirajući. Stoga je procijenjeno da se odustane od organizacije novih protesta, mada su organizatori ranije najavljivali da će oni biti u parku svakog četvrtka i da će, štaviše, širiti i po drugim gradovima Srpske. Međutim, vidljivo je da nisu u stanju da mobilišu šire mase, bez obzira na uložena velika sredstva u promociju skupa i snažnu medijsku podršku – smatraju analitičari.

Oni procjenuju da je upravo želja da se privuče što veći broj ljudi presudila da se, pored zahtjeva za organizaciju protesta na Trgu, uvrste i zahtjevi poput rješavanja ekoloških problema u „Incelu“.

Iako je jasno da „Incel“ nema nikakve veze sa početnim zahtjevima, tražila se bilo kakva tema, vezana za Banjaluku. Upravo ova tema snažno svjedoči o tome da su Banjalučani prozeli da se iza krupnih riječi o „pravdi“ zapravo krije lična politička ambicija – tvrde analitičari.

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba