Sport 19.08.2020.

USPJEH: Banjalučanka Sara Mikača prvakinja BiH među juniorkama

ČITANJE: 2 minute

Teniserka banjalučke Mladosti Sara Mikača prezadovoljna je poslije titule na juniorskom prvenstvu BiH do 18 godina, čime je ponovila uspjeh ostvaren prije dvije godine.

Ova 17-godišnjakinja na putu do zlatne medalje u Zenici imala je četiri protivnice, od kojih je izgubila samo jedan set. U osmini finala pobijedila je Tuzlanku Kanitu Selimanović, potom njenu sugrađanku Enu Baltić, da bi u polufinalu bila bolja od Maje Dodik iz Zenice, piše Glas Srpske.

– U finalu me čekala moja velika protivnica Sarajka Suana Tucaković, koja je dobila prvi set sa 6:3. Revanširala sam još se istom mjerom u drugom setu, a u trećem prava drama i odluka u taj-brejku, koji sam dobila sa 7:4. Tako sam uspjela da ponovim rezultat od prije dvije godine, kada sam sa 15 godina bila najbolja do 18 – naglasila je Mikača, koja u karijeri ima titule prvaka BiH do 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Mlada teniserka zna da je put do teniskog vrha dug i spremna je na brojna odricanja kako bi ostvarila svoje snove.

– Ponosna sam na sva prvenstva BiH koja sam osvojila, kao i na 65. mjesto na rang-listi Tenisa Evrope do 14 godina. Bila sam učesnik brojnih evropskih turnira, igrala dosta finala, ali nisam osvajala titule. Nadam se da će i na njih doći red. Zadovoljna sam do sada urađenim, ali uvijek može bolje. Najvažnije je da marljivo treniram, a uloženi trud mora nekada da se isplati – naglasila je Mikača, koja trenira tri do četiri časa dnevno uz nadzor trenera Ognjena Đurđevića.

Virus korona poremetio je planove mnogima, pa tako i teniserki iz Banjaluke.

– Trebalo je još u aprilu da otputujem u SAD i da tri sedmice boravim u kampu nekada najbolje teniserke svijeta Kris Evert. Međutim, nisam otišla zbog pandemije i sada čekam povoljnije vrijeme, ali se nadam da će se to uskoro desiti. Bilo je planirano da ove sezone nastupim i na nekoliko ITF turnira do 18 godina na evropskom nivou, ali je i to, nažalost, odgođeno. Nadam se da će se situacija uskoro popraviti, jer mi je potrebno da igram što više jakih turnira kako bih sticala iskustvo i napredovala, te, nadam se, veoma brzo zaigrala i na seniorskim NjTA turnirima – dodala je Mikača.

Uzor Serena

Uzor Sare Mikače je američka teniserka Serena Vilijams, koja je u dosadašnjoj karijeri osvojila 23 grend slem titule.

– Uvijek sam joj se divila, jer je u vrhu svjetskog tenisa više od dvije decenije. Fizički je dominantnija od ostalih, ima odličan servis i snažne udarce sa osnovne linije i zato ne treba da čudi što je osvojila sve te titule – rekla je Mikača.

(SB/banjaluka.net)