Vijesti 28.12.2015.

Uspjeh mladog Milorada Dragičevića u Los Angelesu: Dobojlija ostvario američki san

ČITANJE: 2 minute
milorad dragicevic
Od malih nogu je maštao da posjeti Ameriku i tamo se školuje, a uspio je i više od toga. Nakon studija na Harvardu, 26-godišnji Dobojlija Milorad Dragičević već dvije i po godine radi kao asistent i literarni urednik agencije za talente u Los Angelesu. To što radi od 8 do 19 sati nije mu problem, jer posao je, kaže, dinamičan i zabavan.

-Pomažem ljudima da nađu posao. Radim s klijentima lično, ili s agentima koji zastupaju režisere i scenariste za televiziju. Televizije uvijek imaju zahtjeve za novim projektima, pa se trudimo da im nađemo najbolje saradnike. Mnogo se radi, intenzivno, šou biznis je takav, Los Angeles nikad ne spava. Nema odmora, osim za ručak – priča Dragičević, koji kaže da nije ni slutio da ima toliko zanimanja u šou biznisu.

Iz dobojske Gimnazije otišao je nakon druge godine, te treću i četvrtu završava u američkom internatu.

Nije ni znao da postoje, ali se inforimisao putem interneta i uspio u jednom dobiti mjesto i punu stipendiju.

Potom na Harvardu upisuje studije historije, ali se na četvrtoj godini opredijelio za šou biznis i Hollywood.

Poznate ličnosti, kaže, susreće svuda, u kompaniji, na ulicama. Anegdota s njima još nema, ali dobro pamti priču i poruke Oprah Winfrey, koja im je govorila na dodjeli diploma na Harvardu.

-Ispričala je kako je od djevojčice iz siromaštva došla do jedne od najbogatijih žena svijeta. Rekla je i to kako svi sagovornici koje je intervjuisala nakon snimanja pitaju „da li sam bio dobar“. Shvatio sam to kao poruku da ma na kom položaju da smo, imamo strah da li će ono što želimo reći biti dobro prihvaćeno – veli Dragičević, dodajući da se u rodni grad rado vraća i priznaje da je nostalgičan.

Miloradova poruka mladima je da bez učenja nema uspjeha. Smatra da ga je to dovelo do ostvarenja američkog sna.

-Obrazovanje je ključ u svemu. Treba raditi na sebi, učiti jezike, ili naći bilo koju oblast koju volite i kojoj ćete se posvetiti – ističe mladi Dobojlija.

(Faktor.ba)