Magazin 29.11.2018.

USPJEH NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU Odličan završetak sezone za banjalučki “City Jazz”

ČITANJE: 2 minute

Veliki tim od preko 80 igrača, nekoliko roditelja i 5 trenera Plesnog studija “City Jazz” vratio se skoro sa desetog izdanja Međunarodnog festivala “Dance fest Novi Sad”, na kojem su plesači iz Banjaluke u 20 takmičarskih kategorija osvojili 8 pehara za osvojena četiri druga i četiri treća mjesta.

Srebrenu medalju osvojili su :

1. Mia Padalović i Nađa Čičić, kategorija djece mjuzikl duo “Fly to your heart”, koreograf Tanja Dukić-Čičić

2. “Kiss of the spider”, mjuzikl grupa djece, koreografi Andrea Antić i Tanja Dukić-Čičić

3. “Bathing beauty”, formacija djece mjuzikl, koreograf Tanja Dukić-Čičić

4. “Candyman” seniori jazz duo u izvođenju Bojane Vuković i Anđele Savić, koreograf  Tanja Dukić -Čičić

Bronzanu  medalju osvojili su hip hoperi pioniri u sjajnim koreografijama Jasmine Antić-Padalović i to:

1. Katarina Mrša i Filip Jovišić u duo hip hop

2. Maruška, grupa street show

Takođe bronzanu medalju osvojili su i :

3.,,Sweet dreams” seniori jazz grupa,koreograf Tanja Dukić-Čičić

4.True colours-nasa namlađa grupa,koreograf Bojana Vuković

“Preponosni smo i na hip hop duo i grupu seniora  i juniorska baletska dua  koji su ,,oduvali  na sceni” ,ali nisu zbog sjajne konkurencije uspjeli doći do medalje ali za nas sijaju kao zlato zbog srca koje su ostavili na sceni i sjajne energije koja je propraćna ogromnim aplauzom. Sjajna je bila organizacija cijelog Dance fest tima i odlični igrači,sjajne koreografije, svjetska scenografija… Povrh svega preponosni na naše trenere i veliki rad koji stoji iza svih tačaka kao i na veliki trud da se u dva dana pripreme takmičari, čuvaju, šminkaju, hrane i slično, a onda i vrate sretni svojim kućama”, riječi su umjetničkog rukovodioca i koreografa Tanje Dukić -Čičić.

Neposredno prije ovog takmičenja balerine Plesnog studija “City Jazz” na međunarodnom takmičenju u Skoplju osvojile su dvije zlatne medalje i to Isidora Medarević  u dječijoj kategoriji showdance sa koreografijom”Blesava gljiva” i Dunja Babić i Katarina Mrihin u juniorskoj kategoriji modern duo sa koreografijom, “Turning table” koreografa Tanje Dukić-Čičić.

Ovim rezultatima Plesni studio “City Jazz” odlično je završio sezonu i dao vjetar u leđa mladim plesačima da, još većim trudom, nastave sa nizanjem uspjeha.

(Nezavisne)